Maioneză de casă

Iulia Mirică

Rețetă pentru maioneză de casă

Știm că sunt multe delicii culinare care le fac cu ochiul celor mici, însă unele dintre acestea conțin sosuri de a căror proveniență nu putem fi întotdeauna sigure. Așa că ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă ușoară de maioneză de casă, putând să o preparați în aproximativ 15 minute pentru un senviș absolut delicios sau pentru orice alte preparate doriți să acompaniați. În felul acesta, veți putea fi sigure că cei mici au mereu parte de ingrediente sănătoase, preparate cu grijă de către mămici. Iată cât de ușor se poate prepara alternativa sănătoasă a maionezei în propria bucătărie!

Ingrediente pentru maioneză de casă:

2 gălbenușuri mari de ouă
1 vârf de linguriță de muștar de Dijon
500 mililitri de ulei
1-2 linguri de oțet de vin alb
1/2 lămâie
sare de mare

4 pași pentru a prepara maioneză de casă:

1. Într-un bol, se separă 2 gălbenușuri mari de ou de albușuri. Gălbenușurile se bat cu ajutorul unui tel sau al unui mixer. Apoi, se adaugă muștarul de Dijon și se amestecă bine, până când se integrează ingredientele.

2. Treptat, se adaugă jumătate din cantitatea de ulei folosită pentru rețetă, foarte încet la început, amestecând continuu pentru aproximativ 3-5 minute sau până când începe să se îngroașe compoziția.

3. După ce ați adăugat gradual jumătate din cantitatea de ulei, se adaugă și o lingură de oțet de vin alb, care va slăbi ușor amestecul și îi va da o culoare pală.

4. Continuați să adăugați treptat uleiul rămas, amestecând continuu. Asezonați cu sare de mare, câteva picături de zeamă de lămâie și încă puțin oțet, dacă mai este nevoie. Se poate păstra într-un vas închis etanș la frigider, pentru maxim o săptămână. Sau poate fi devorată pe loc, mai ales dacă aveți musafiri mai mulți membri ai familiei sau prieteni. Suntem sigure că nu își vor da seama că nu ați folosit maioneză de la magazin, însă beneficiile sănătoase se vor face simțite.

Te-ar mai putea interesa