Limonadă pentru detoxifiere

Iulia Mirică
detoxifiere-totul-despre-mame

  Băutură caldă pentru detoxifiere

  După cele trei zile de Crăciun, vizitele multe şi musafirii nenumăraţi pe care i-aţi avut, este normal să nu vă mai simțiți chiar în forma perfectă de dinaintea acestora. Permitem ca aproximativ 4500 de calorii să ne ia cu asalt în această perioadă, iar organismul nostru nu este pregătit pentru acest lucru. Deși nu există multe pregătiri pe care le puteți face înainte de mesele aromate de sărbători, puteți să vă simțiți mai bine după acestea. Cum? Cu un elixir magic la care apelăm de obicei și când simțim că ne ia o răceală sau când ne balonăm de la prea multă mâncare – o limonadă pentru detoxifiere.

  Un remediu rapid pentru detoxifiere

  Nu îi spunem elixir pentru că am făcut vrăji sau am folosit ingrediente bizare, ci pentru că, la fel ca magia, ne face să ne simțim mai bine într-o perioadă scurtă de timp. Este recomandat să vă începeți ziua cu o cană cu apă fierbinte și lămâie, deoarece sucul de lămâie alcalinizează organismul și echilibrează nivelurile ph-ului, ajutând toxinele să iasă din organism. Un amestec de suc proaspăt stors de lămâie, ghimbir, cuișoare, piper cayenne și miere se transformă într-o băutură care va liniști stomacul, ne va încălzi și ne va revigora organismul. Se poate bea după festinul din zilele de sărbătoare ca un digestiv sau puteți să vă începeți ziua cu această limonadă.

  Rețetă de limonadă pentru detoxifiere

  Ingrediente pentru limonadă:

  sucul de la 1 lămâie
  1 lingură de lămâie
  1 vârf de cuțit de piper cayenne
  1 vârf de cuțit de ghimbir ras
  1 vârf de cuțit de cuișoare
  1 cană cu apă fierbinte
  1 felie de lămâie sau câteva frunze de mentă, pentru decor

  2 pași pentru a prepara limonadă:

  1. Într-o cană mai mare, se adaugă zeama de la 1 lămâie, mierea, piperul cayenne, ghimbirul ras și cuișoarele.

  2. Se toarnă o cană cu apă fierbinte peste ingredientele de mai sus și se amestecă bine pentru a se combina ingredientele. Se adaugă o felie de lămâie sau frunzele de mentă pentru un aspect mai frumos.

  Citeşte şi:
  Dr. Anamaria Iulian: “Un comportament alimentar corect e un dar preţios pentru copii!”
  5 băuturi naturale care luptă împotriva celulitei
  Larisa Petrini: “Ceea ce mănânci trebuie să te facă fericit”
  Strategie în bucătărie: lista de cumpărături

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa