Limonadă cu fructe pentru vară

Iulia Mirică
retete-limonada-cu-fructe-totul-despre-mame

2 rețete de limonadă cu fructe pentru temperaturi ridicate

O limonadă cu fructe este simplă, răcoroasă și aduce și un aport de vitamine semnificativ atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cu toate că vă încurajăm să fiți creative atunci când combinați diferite arome sau alegeți felurite fructe, având în vedere diversitatea existentă în piață pe tot parcursul verii, vă sfătuim să adăugați și ierburi proaspete, cum ar fi o crenguță de oregano pentru o limonadă cu căpșuni sau o crenguță de rozmarin pentru limonada de mure. Menta merge perfect cu pepenele verde, iar cimbrul e ideal pentru limonada de piersici. Iată ce ingrediente puteți folosi pentru o limonadă de fructe!

Limonadă de pepene roșu

Ingrediente pentru limonada de pepene roșu:

1/2 cană de zahăr granulat sau miere (varianta mai sănătoasă)
3 1/2 căni de apă plată
1/2 cană de suc de lămâie proaspă stors (de la 3-4 lămâi)
piure de pepene roșu
1 cană de cuburi de pepene roșu, fără semințe

4 pași pentru a prepara limonadă de pepene roșu:

1. Înainte de a stoarce lămâile, frecați coaja acestora cu 1/2 ceașcă de zahăr granulat. Acest procedeu va elibera uleiurile naturale din coaja lămâii și parfumul zahărului.

2. Într-un bol, combinați 1/2 cană de apă fiartă recent cu zahărul sau mierea, pentru a crea un sirop simplu. Se amestecă până când zahărul sau mierea s-a dizolvat complet și se lasă deoparte.

3. Se combină 3 căni de apă cu sucul de lămâie și siropul simplu. Se amestecă și se lasă la frigider. În acest timp, penenele roșu se pune într-un blender și se pasează până când devine lichid. Se aruncă pulpa și se păstrează doar sucul, cu ajutorul unei strecurători.

4. Se adaugă piureul în limonada din frigider și se mai lasă la rece, dacă doriți. Se pun câteva cuburi de gheață și 1-2 cuburi întregi de pepene. Se poate adăuga și o crenguță de mentă în fiecare pahar.

 

Limonadă de căpșune

Ingrediente pentru limonadă de căpșune:

1/2 cană de zahăr granulat sau miere
3 1/2 apă fiartă
1/2 cană de suc de lămâie proaspăt stors
piure de căpșune

2 pași pentru a prepara limonadă de căpșune:

1. Lămâile se storc. Jumătate de cană din apa recent fiartă se amestecă împreună cu zahărul sau mierea, până când se dizolvă tot și se lasă deoparte siropul.

2. Se combină cele 3 căni de apă cu sucul de lămâie și siropul simplu. Se amestecă și se lasă la frigider. Între timp, căpșunele se adaugă într-un blender alături de 1/2 cană de apă și se pasează, până obținem o compoziție omogenă lichidă. Scurgem pulpa, iar sucul îl amestecăm cu limonada de la frigider.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa