Lichior de ouă

Iulia Mirică
Lichior-de-oua-totul-despre-mame

Băutură festivă – lichior de ouă

Lichiorul de ouă este o băutură festivă, cunoscută și preparată mai ales în Canada și Statele Unite. Perioadele în care se consumă acesta cu precădere sunt Ziua Recunoștinței și Crăciunul. Acest lichior de ouă, pe bază de ouă crude, este recomandat a se consuma cu prudență, din cauza riscului apariției salmonelei sau altor boli de toxiinfecție alimentară. Pentru a reduce acest risc, puteți folosi, puteți fi mai atente atunci când pregătiți lichiorul, și anume: să folosiți doar ouă proaspete de categoria A sau AA, cu cojile de ouă intacte, şi să evitați contactul dintre albușuri / gălbenușuri și coaja de ou.  Ingredientele pe care vi le-am pregătit ajung pentru aproximativ 6-7 căni. Dacă aveți mai mulți musafiri invitați sau o familie mai numeroasă, puteți oricând să dublați sau chiar să triplați cantitatea ingredientelor.

Iată cum puteți prepara și voi lichior de ouă în propria bucătărie, în aproximativ 15 minute!

Ingrediente pentru lichior de ouă:

4 gălbenușuri de ouă
1/3 cană cu zahăr (+1 lingură)
470 mililitri de lapte
1 cană cu smântână
90 mililitri de bourbon
1 linguriță de nucșoară proaspătă rasă
4 albușuri de ouă

2 pași pentru a prepara lichior de ouă:

1. Într-un bol de mixer, se bat gălbenușurile până obțineți o culoare mai deschisă. Se adaugă treptat 1/3 cană de zahăr și continuați să amestecați până când se dizolvă complet zahărul. Se adaugă laptele, smântâna, bourbonul și scorțișoara și se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

2. Albușurile se adaugă într-un alt bol și se amestecă tot cu ajutorul unui mixer, până când devine o compoziție ușoară și pufoasă. Cu mixerul încă pornit, adăugați o lingură de zahăr și amestecați bine. Se adaugă albușurile în amestecul cu gălbenușuri, se amestecă bine, se răcește lichiorul și se servește. Dacă faceți o cantitate mai mare, este recomandat să mențineți sticla la temperaturi scăzute, la frigider, până când le puteți reumple paharele oaspeților sau celor din familie.

Citeşte şi:
Listerioza la copii
Cum să faci cel mai bun vin fiert
Vişinată de casă
Tort krantz pentru momente festive

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa