Humus cu avocado: sursă de grăsimi sănătoase

Iulia Mirică
humus-cu-avocado-totul-despre-mame

Rețeta perfectă pentru un aport de grăsimi sănătoase

Această rețetă sănătoasă de humus cu avocado nu cere foarte mult timp petrecut în bucătărie și nici de vreo tehnică specială de gătit. Probabil că te vei întreba ce caută avocado în humus, însă când vei gusta din rezultatul final, în aproximativ 10 minute petrecute în bucătărie, vei înțelege!

În principiu, va trebui doar să înmoi și să fierbi bobițele de năut, după care să te joci cu un blender. Este o rețetă perfectă care îți va permite să o încerci alături de cei mici în bucătărie. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a prepara această rețetă care ne completează meniul zilnic cu grăsimi sănătoase.

Ingrediente pentru humus cu avocado:

1 1/2 căni cu năut (bobițele clătite și scurse din conservă sau lăsate la înmuiat și fierte)
1 avocado copt mare
1 pumn mic de coriandru proaspăt
5 linguri de apă
1/2 linguriță de sare
1-2 de căței de usturoi
fulgi de ardei iute

3 pași pentru a prepara humus cu avocado:

1. Se adaugă năutul fiert și scurs, pulpa de avocado, coriandrul proaspăt, apa, sarea, usturoiul curățat și mărunțit în prealabil, fulgii de ardei iute (dacă folosești), într-un procesor de alimente. Se pasează bine, până când obții o compoziție omogenă.

2. Se poate decora cu fulgi de ardei roșu și se poate servi împreună cu biscuiți sărați, pită, pâine integrală prăjită, diferite legume sau întins pe felii de pâine normale, ca niște tartine.

3. În cazul în care pasta de humus cu avocado este prea groasă, se adaugă mai multă apă. Dacă este prea lichidă, se mai adaugă năut. Acest humus se prepară fără tahini, însă poți adăuga tahini (pastă de susan), dacă dorești un gust mai apropiat de humusul tradițional. De asemenea, se mai adaugă puțină apă, zeamă de lămâie și sare, până când obții gustul și textura dorite.

Citește și:
Humus din dovleac
Reţetă de humus verde
Reţetă de humus rapidă
Humus (pastă de năut) (de la 10 luni)

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa