Gustarea din pauză – VIDEO. Sandvici cu salată, ou și șuncă

TOTUL DESPRE MAME
Sandvici cu salată, ou și șuncă

Putem spune că, dintre toate sandviciurile rapide pe care le poți prepara, acesta îi va aduce un considerabil aport de energie copilului tău, care va rezista astfel cu brio unei obositoare zile de școală.

Rețeta este ușor de preparat, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Iată, așadar, rețeta noastră de:

Sandvici cu salată, ou și șuncă

Preparare: 10 minute
Gătire: 3 minute
Porții: 2

Acest sandviș este foarte gustos mai ales dacă este servit rece. De asemenea, este foarte important să pui felia de roșie între șunca feliată și ou, pentru a preveni astfel ca pâinea să se îmbine cu zeama de roșie și să fie prea zemoasă.

INGREDIENTE:
Ulei de măsline sau canola, de preferată sub formă de spray
50 de grame de șuncă slabă feliată foarte subțire
2 ouă
4 felii de pâine din grâu integral, bogată în fibre
2 linguri de maioneză degresată
2 frunze mici de salată Iceberg
4 rondele de roșie
sare și un strop de piper (opțional)

PREPARARE:

Incinge pe foc o tigaie largă, nonaderentă. Stropește-o cu ulei și, când s-a încind, adaugă ouăle sparte – dar nu bătute – pe care le lași să se prăjească maximum trei minute (dacă vrei să obții gălbenușuri moi) sau până când consideri că sunt suficient de tari pentru gustul copilului tău. După ce ochiurile sunt gata, transferă-le pe o farfurie întinsă pe care, în prealabil, ai așezat un șervețel de hârtie care să absoarbă surplusul de ulei.

Pe feliile de pâine pe care, de preferat, le-ai prăjit în prealabil, pune un strat subțire de maioneză. Adaugă un strat de salată, felia de șuncă, roșia și apoi oul. Asezonează, în cazul în care consideri necesar, cu sare și piper. La final, adaugă ce-a de-a doua felie de pâine și taie te diagonală, pentru a obține astfel două sandviciuri sub formă de triunghi, ale căror ingrediente le poți fixa cu ajutorul unei scobitori.

Te poți inspira și din alte rețete pe care TOTUL DESPRE MAME le-a pregătit:

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa