Ficăței de pui cu sos – un preparat gata numaidecât

Iulia Mirică
Ficăței de pui cu sos lionez

Rețetă de ficăței de pui îmbăiați în sos lionez

Nu știu alții cum sunt, dar eu aveam dimineți în care mă trezeam târziu la sfârșit de săptămână și simțeam din dormitor mirosul îmbietor al unor ficăței de pui cu sos făcuți de mama. Era și încă este unul dintre preparatele mele preferate, iar rapiditatea și gradul de dificultate redus de preparare mă fac să îi prepar și eu, la rândul meu, destul de des.

Fie că îl servești la micul dejun, la prânz sau chiar și seara alături de o garnitură, iată o rețetă care te va ține puțin timp în bucătărie, dar îți va oferi recompense de neprețuit pentru papilele tale gustative.

Ingrediente pentru 4 porții de ficăței de pui cu sos lionez:

1 kilogram de ficat de pui
2 cepe
120 de grame de făină
200 mililitri de ulei
1/2 legătură de pătrunjel
1/2 salată verde
un praf de sare
piper
100 de grame de unt

7 pași pentru a prepara ficăței de pui cu sos lionez:

1. Se spală ficățeii de pui, se curăță de pielițe și se taie în jumătăți. Îi punem într-o strecurătoare înainte de a-i prăji, pentru a elimina apa.

2. Tăiem ceapa julien, iar pătrunjelul se toacă mărunt.

3. Ficățeii de pui se trec prin făină și se prăjesc timp de 5-7 minute, însă nu până sunt gata complet.

4. Scoatem ficățeii pe un șervet de hârtie, lăsăm uleiul în care i-am prăjit să se răcească, urmând să adăugăm untul în tigaie și să dăm iar drumul la foc.

5. După ce se topește untul, adăugăm ceapa, pe care o lăsăm la călit timp de 2-3 minute, după care adăugăm puțină apă, sare și piper.

6. Adăugăm ficatul în tigaie și învârtim până scade sosul puțin. Între timp, putem adăuga puțin oțet balsamic, pentru un gust mai savuros.

7. Se scot ficățeii din tigaie și se servesc cu puțin pătrunjel tocat și cu foi de salată verde, eventual cu cartofi natur sau ce altă garnitură preferați.

Sfaturi:

Evitați condimentarea ficățeilor înainte de a-i găti, deoarece aceștia se vor întări.

Unele persoane folosesc vin alb în compoziția acestui preparat, însă noi recomandăm înlocuirea acestuia cu puțin oțet balsamic, pentru a diminua gustul amărui al ficățeilor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa