Doradă cu lămâie la cuptor

Iulia Mirică
dorada-la-cuptor-totul-despre-mame

Rețetă pescărească – doradă cu lămâie la cuptor

Această rețetă de doradă cu lămâie la cuptor se prepară împreună cu o cantitate egală de cartofi, lăsând toate aromele să se întrepătrundă. Ingredientele pe care le-am pregătit sunt perfecte pentru 2 porții, având nevoie de aproximativ 10 minute pentru a prepara rețeta și de 40 de minute pentru a se găti.

Ingrediente pentru 2 porții de doradă cu lămâie la cuptor:

400 grame de cartofi
1 cățel de usturoi
1 buchet mare de pătrunjel
2 linguri de ulei de măsline
coaja rasă de la 1/2 lămâie
1 doradă întreagă, de aproximativ 450 grame, eviscerată
1 pahar mic cu vin alb

4 pași pentru a prepara doradă cu lămâie la cuptor:

1. Cuptorul se încălzește la 220 grade Celsius / 200 grade Celsius pe ventilație / treapta 7 pe gaz. Cartofii se curăță, se spală și se fierb în apă clocotită pentru aproximativ 10 minute. După aceea, se taie felii groase și se lasă la răcit.

2. Într-un bol, se amestecă felile de cartofi, usturoiul curățat și pisat în prealabil, jumătate din cantitatea de pătrunjel proaspăt tocat mărunt, jumătate din cantitatea de ulei de măsline, coaja rasă de la jumătate de lămâie, sare și piper. Amestecul acesta se adaugă într-un vas de yena, având grijă să ungeți bine toate părțile.

3. Peștele se asezonează cu sare și piper și se se adaugă pătrunjel în cavitate. Peștele se pune peste amestecul de cartofi și se stropește cu restul cantității de ulei de măsline. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când cartofii încep să se rumenească. Se adaugă și vinul, după care se mai lasă încă 10 minute la cuptor, până când cartofii sunt rumeniți, iar peștele este gătit.

4. Scoateți vasul din cuptor, presărați restul pătrunjelului tocat mărunt. Când serviți, nu uitați și sucurile formate cu ajutorul vinului. Acest preparat este delicios și cu un simplu bol de spanac.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa