Cum să faci cel mai bun vin fiert

Iulia Mirică
vin-fiert-totul-despre-mame

Rețetă aromată pentru cel mai bun vin fiert

Această rețetă de vin fiert este foarte ușor de preparat și, atunci când o bei, simţi ca are gustul Crăciunului! În reţetă se folosesc acele condimente tradiționale aromate şi festive, cum ar fi cuișoarele, scorțișoara și nucșoara. Dacă aveți propriile condimente preferate, nu ezitați să le adăugați în oală, de asemenea. Iar pentru preparaea acestei licori de iarnă puteți să folosiţi cel mai bun vin, pentru ca aromele să se amestece cu vinul deja aromat.

Ingrediente pentru cel mai bun vin fiert:

2 clementine
1 lămâie
1 limetă
200 grame de zahăr pudră
6 cuișoare întregi
1 baton de scorțișoară
3 frunze de dafin proaspete
1 nucșoară întreagă
1 baton de vanilie, înjumătățit pe lungime
2 stele de anason
2 sticle de vin roșu

4 pași pentru a prepara cel mai bun vin fiert:

1. Se curăță secțiuni mari de coajă din clementine, lămâie și lime, cu ajutorul unui curățitor. Se pune zahărul într-o cratiță mare, la foc mediu, se adaugă bucățile de coajă și se stoarce sucul din clementine.

2. Se adaugă cuișoarele, batonul de scorțișoară, frunzele de dafin și cantitatea din aproximativ 10-12 răzuiri ale nucșoarei. Se adaugă și batonul de vanilie și se adaugă suficient vin roșu pentru a acoperi zahărul.

3. Se lasă să fiarbă acest amestec până când zahărul se dizolvă complet în vinul roșu, iar apoi se aduce la punctul de fierbere. Se lasă pentru 4-5 minute la fiert sau până când se formează un sirop gros. Motivul pentru care se procedează astfel este crearea unei baze aromate din zahăr și condimente, care va reuși să infuzeze și să se amestece mai bine cu vinul. Este important să se facă această bază de sirop la început, deoarece nu veți arde alcoolul.

4. Când este gata siropul, se dă focul încet, se adaugă stelele de anason și restul de vin. Se încălzește ușor vinul și, după aproximativ 5 minute, atunci când este cald și delicios, se poate pune în căni și servi.

Citeşte:
Vişinată de casă
Scorţişoară pentru tratamentele de frumuseţe
Dulceaţă de dovleac cu portocale şi stafide

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa