Mocktail-uri pentru viitoarele mămici

Iulia Mirică
mocktail

Băuturile perfecte pentru gravide -mocktail-uri

Pe o asemenea vreme călduroasă, viitoarele mămici au nevoie de ceva să se răcorească. O variantă ar fi cocktail-urile fără alcool (cunoscute și drept mocktail-uri) răcoritoare, perfecte pentru sarcină. Cea mai grea parte? Să te decizi pe care dintre ele să o faci prima dată. La urma urmei, dacă o băutură nu are alcool, nu înseamnă că nu poate fi unică și elegantă.

Limonadă de pepene cu mentă

Pe lista celor mai delicioase mocktail-uri perfecte pentru această vară se numără și limonada de pepene cu mentă. Vei avea nevoie 4 căni cu pepene roșu, fără semințe și tăiat în cubulețe, 1/2 cană de apă, 24 frunze de mentă, 5 lingurițe de zahăr, 4 felii subțiri de limetă.

Se adaugă pepenele și apa într-un blender, amestecându-se până când obții o băutură omogenă. Se distribuie frunzele de mentă, zahărul și feliile de limetă în 8 pahare și se amestecă ingredientele. Se adaugă gheață în fiecare pahar și se toarnă băutura de pepene.

Shirley Temple

Vei avea nevoie de 2 pahare, gheață, o portocală întreagă, grenadine (sirop din rodii sau cireșe) și limonadă de ghimbir pentru această băutură.

În fiecare pahar se stoarce o jumătate de portocală. Se adaugă gheață, după care limonada de ghimbir și siropul de rodii sau cireșe. Se amestecă totul și se consumă rece.

Mocktail ușor de detoxifiere

Pentru acest mocktail, vei avea nevoie de 350 – 470 mililitri de apă cu gheață, zeama de la o lămâie, 30 mililitri de suc de afine neîndulcit, 1 linguriță de suc organic de ghimbir, puțin piper Cayenne.

Se umple o carafă cu apă cu gheață, zeamă proaspăt stoarsă de la o lămâie, sucul de afine și de ghimbir și puțin piper. Se amestecă bine și se servește.

Cocktail cu vanilie și mure

Combinația de vanilie cu mure este ideală pentru un mocktail răcoritor. Ingredientele care se folosesc pentru această băutură sunt: 1/3 cană de mure proaspete, zeama de la 1/2 lămâie, 1/4 linguriță de esență de vanilie, 1/2 linguriță de miere, apă minerală.

Zdrobește murele într-un pahar. Adaugă zeama de lămâie, vanilia, mierea și puțină apă minerală. Se toarnă amestecul printr-o sită cu ochiuri fine sau printr-o foaie de filtru de cafea, pentru a obține o băutură fără sâmburi. Se transferă într-un pahar de cocktail, umplut cu gheață și se umple restul paharului cu apă minerală. Se decorează cu mure proaspete și frunze de mentă.

Pina colada fără alcool

Poți experimenta o zi în Caraibe direct de la tine de acasă. Te ajută căldura și mocktail-ul pe care ți l-am pregătit. Pentru o pina colada fără alcool, vei avea nevoie de 1/4 cană cu gheață, 55 grame de cremă din nucă de cocos (o poți găsi la magazinele bio), 42 grame de ananas și 30 mililitri de suc de ananas.

Ananasul se taie cubulețe și se zdrobește. Se adaugă toate ingredientele într-un blender și se pasează bine, până când obții o băutură care poate fi băută cu paiul. Nu uita umbreluța de cocktail.

Mojito cu căpșune

Pentru acest mocktail delicios de vară vei avea nevoie de 3 frunze de busuioc, 1 shot de sirop de căpșune (făcut dintr-un pahar cu apă, 1/2 cană de zahăr alb, 5 căpșune), 2-3 frunze rupte de busuioc, puțină zeamă de lămâie și apă minerală.

Pentru sirop, se amestecă apa, zahărul și căpșunele într-o oală și se aduce compoziția la punctul de fierbere. Se închide focul și se lasă să se răcească, după care se pasează. Pentru cocktail, se adaugă frunzele de busuioc, siropul de căpșune și zeama de lămâie, împreună cu puțină gheață într-un pahar. Se adaugă apa minerală și se lasă pentru 5-10 minute, pentru ca busuiocul să răspândească aroma în băutură.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa