Cel mai sănătos suc de sfeclă roşie

Iulia Mirică
suc-de-sfecla-rosie-totul-despre-mame

  Rețetă de suc de sfeclă roșie fără storcător

  Această rețetă de suc de sfeclă roșie poate stimula imunitatea organismului, îmbunătăți fluxul sanguin, scădea tensiunea arterială. Preparatul are aceste beneficii datorită aportului de substanțe chimice din sfeclă, denumite nitrați naturali. Prin intermediul unei reacții în lanț, organismul uman poate schimba nitrații în oxid nitric, care stimulează fluxul de sânge și tensiunea arterială.

  V-am pregătit o rețetă ușoară și aromată de suc de sfeclă roșie, care conține și măr, morcovi și ghimbir, iar pentru prepararea acesteia nu aveți nevoie de un storcător de fructe, ci doar de un blender.

  Ingrediente pentru suc de sfeclă roșie:

  1 sfeclă roșie
  1 măr
  1 lingură de ghimbir proaspăt
  3 morcovi mici întregi
  suc de mere nefiltrat (opțional)

  4 pași pentru a prepara suc de sfeclă roșie:

  1. Sfecla se curăță de coajă, se spală bine și se taie în sferturi. Mărul se spală bine sub un jet de apă rece, se șterge, se curăță de coajă, i se scoate cotorul și se taie bucăți mai mari. Bucata de ghimbir se curăță de coajă și se dă pe răzătoare. Cei trei morcovi se curăță, se spală și se taie în bucăți mai mari.

  2. Toate ingredientele se pun într-un blender și se pasează până când se omogenizează, adăugând un strop de suc de mere natural, dacă este necesar. În această rețetă, puteți adăuga aproximativ 1/4 cană cu suc de mere proaspăt.

  3. Se pune o sită fină deasupra unei carafe și se toarnă sucul de sfeclă roșie peste. Folosind o spatulă de plastic sau de cauciuc, se apasă pe pulpă, pentru a permite sucului să treacă prin sită. Se lasă să stea astfel timp de 5 minute.

  4. Se aruncă pulpa, iar sucul se pune în pahare. Se bea imediat sau se poate lăsa puțin la frigider pentru a se răci. Puteți să-l țineți pentru aproximativ o zi la frigider, însă are un gust mult mai bun atunci când este proaspăt.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa