Cel mai bun aluat pentru tarte

Iulia Mirică
aluat-pentru-tarta-totul-despre-mame

  Cum să prepari cel mai bun aluat pentru tarte

  De câte ori nu v-au făcut cu ochiul tartele și prăjiturile pe care le vedeați la felurite patiserii și cofetării în oraș? Așa că ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă pentru cel mai bun aluat pentru tarte, pentru a încerca și voi în propria bucătărie rețetele și dulciurile mult râvnite, dar de data aceasta cu ingrediente din propriile sertare.

  Ingrediente pentru aluat pentru tarte:

  1 cană de făină albă
  3 linguri de zahăr granulat
  1/4 linguriță de praf de copt
  1/8 linguriță de sare
  4 linguri de unt nesărat rece
  1 ou mare

  5 pași pentru a prepara aluat pentru tarte:

  1. Pentru a amesteca aluatul cu mâna, se combină făina, zahărul, sarea și praful de copt într-un bol mediu și se amestecă bine pentru a se întrepătrunde ingredientele acestea. Untul se taie în bucăți cât pentru o lingură și se adaugă peste ingredientele uscate. Se amestecă puțin, cât să se acopere bucățile de unt.

  2. Cu mâna sau cu un blender de patiserie, se amestecă bine untul cu ingredientele, rupându-l în bucăți mici. Aveți grijă să mențineți compoziția uniformă, amestecând ocazional până în partea de jos a bolului.

  3. Se continuă frecarea untului cu celelalte ingrediente până când obțineți un amestec asemănător cu textura mălaiului și nu mai există bucăți mari de unt vizibile.

  4. Oul se bate bine într-un castron mic și se toarnă peste amestecul de făină și unt. Se amestecă împreună cu o furculiță, până când se integrează oul, chiar dacă vi se va părea încă uscată compoziția. Împrăștiați făină pe un tocător mare și puneți aluatul pe acesta. Apăsați și frământați de 3-4 ori.

  5. Se întinde aluatul într-un oval (2, dacă folosiți mai multe ingrediente). Se pune aluatul între două folii alimentare, se lasă la frigider până când devine mai ferm sau până când doriți să-l folosiți. Nu uitați că trebuie să-l lăsați cel puțin o oră la rece.

  Și, dacă tot aveți chef de ceva bun și știți cum se face acest aluat excelent, vă sfătuim să faceți o tartă delicioasă cu zmeură.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa