Cea mai simplă cremă de tort

Iulia Mirică
crema de tort totul despre mame

  Rețetă rapidă pentru cea mai simplă cremă de tort

  Cea mai simplă cremă de tort te va ajuta să ai un desert gata cât ai pocni din degete. Se potrivește de minune cu una dintre cele două rețete de blat de casă pe care ți le-am propus mai demult:

  Cum faci un blat de tort (simplu)

  Cum faci un blat de tort (pufos)

  Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a prepara acest deliciu culinar delicios care te va scoate din impas la orice aniversare sau prilej de sărbătoare în familie:

  Ingrediente pentru cea mai simplă cremă de tort:

  5 linguri de făină
  1 cană cu lapte
  1 cană cu zahăr
  1/2 linguriță de sare
  1 cană de unt nesărat, la temperatura camerei
  1 linguriță de esență de vanilie

  3 pași pentru a prepara cea mai simplă cremă de tort:

  1. Într-o tigaie, se combină făina împreună cu laptele. Se gătește această compoziție, amestecând constant, până când obțineți o textură omogenă, iar laptele se transformă într-o pastă. Se dă deoparte și se lasă să se răcească.

  2. Într-un bol, se combină zahărul împreună cu sarea, untul la temperatura camerei și esența de vanilie. Se bate compoziția cu ajutorul unui mixer electric, până când devine omogenă și pufoasă. Se adaugă și laptele răcit și se amestecă în continuare cu ajutorul mixerului, la viteză mai mică, până când se încorporează.

  3. Se unge compoziția pe jumătate de blat de tort, urmând să fie acoperită cu cealaltă jumătate. Se acoperă cu un capac și se lasă la frigider pentru cel puțin câteva ore înainte de a fi servit sau chiar peste noapte, dacă cei dragi pot rezista tentației din frigider.

  Nu uita să ne dai like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa