Rețetă rapidă de ardei umpluți cu orez

Iulia Mirică
ardei umpluti cu orez totul despre mame

Rețetă de post – ardei umpluți cu orez

Această rețetă de ardei umpluți cu orez are influențe grecești, datorită brânzei și măslinelor din compoziția sa. Este o cină ușoară și gustoasă pentru întreaga familie. Iar dacă folosiți orez gătit în prealabil, va fi gata în aproximativ 15 minute,

Ingrediente pentru ardei umpluți cu orez:

4 ardei grași, de orice culoare
300 grme de orez cu bobul lung
o mână de măsline negre și de porumb din conservă
250 grame de brânză tofu (sau feta, dacă nu țineți post)
250 grame de roșii cherry
1 ceapă roșie
1 linguriță de fulgi de ardei roșu
1 linguriță de oregano
1 lingură de ulei de măsline

5 pași pentru a prepara ardei umpluți cu orez:

1. Ardeii grași se spală bine, se taie în jumătate și se curăță cotorul și semințele. Măslinele se taie mărunt, după ce se îndepărtează sâmburii. Brânza se taie în cubulețe. Roșiile se curăță de codițe, se spală bine sub un jet de apă rece și se înjumătățesc. Ceapa se curăță și se toacă fin.

2. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius / treapta 4 pe gaz.

3. Se adaugă jumătățile de ardei în vase separate, se stropesc puțin cu ulei și se lasă să se înmoaie în cuptor pentru cinci minute, după care se scot.

4. Se adaugă restul uleiului într-o cratiță și se lasă să se încingă. Se adaugă ceapa tocată, pentru a se căli. Se adaugă și roșiile, fulgii de ardei, oreganoul, lăsându-se să se gătească pentru alte două minute. Se adaugă și brânza, măslinele, porumbul și orezul gătit în prealabil, după care se dau de pe foc.

5. Compoziția amestecată se adaugă în jumătățile de ardei și se gătesc la cuptor pentru aproximativ 10 minute, după care pot fi serviți imediat.

O altă rețetă delicioasă, fără carne, găsiți și aici: Pate din ciuperci pleurotus

Dă-ne și un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce mai gătim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa