Aperitive minunate cu care poți începe festinul de Revelion

Anca Vlad
aperitive

    Iată câteva sugestii oferite de firstforwomen.com pentru aperitive minunate și simple cu care începe festinul de Revelion.

    Boboci din ceapă

    Poate că e un pic de muncă, dar rezultatul e uimitor. Pentru acest aperitiv, ai nevoie de:

    • 2 kilograme de ceapă plată, mică
    • 2 ouă mari
    • 1 cană de lapte bătut
    • 2 căni de făină
    • 1 linguriță paprika
    • 1 linguriță sare
    • 1 linguriță praf de usturoi
    • 1 linguriță praf de ardei Cayenne
    • Ulei vegetal pentru prăjit

    Pentru sos:

    • 1/4 cană maioneză
    • ¼ cană smântână
    • 1 linguriță ketchup
    • 1/2 linguriță paprika
    • Un praf de sare și de piper

    Se curăță ceapa, se taie rădăcina, apoi se crestează cu un cuțit ascuțit in formă de stea până aproape de codiță. Se înmoaie apoi cepele în amestecul de ou cu lapte bătut, după care se dau prin făină. Între timp încinge ulei într-o tigaie și prăjește cepele aproximativ 4 minute. Prepară sosul cu ingredientele specificate și pune-l într-un bol.

    Gustare de milioane

    Cu doar cinci ingrediente, în doar cinci minute, pregătești o gustare de milioane. Iată ce-ți trebuie:

    • 5 fire de ceapă verde, mărunțite
    • 100 grame de brânză cedar, fărâmată
    • 1 ½ cană de maioneză
    • Feliuțe subțiri de șuncă
    • Migdale tăiate

    Se pune ceapa mărunțită, brânza cedar, maioneza, feliile de șuncă și migdalele într-un bol și se amestecă ușor. Salata poate fi servită cu biscuiți sărați.

    Somon afumat pe pat de brânză și castravete

    Sunt crocante, cremoase și… delicioase. Cel mai important, ușor de făcut dacă ai:

    • 2 castraveți verzi.
    • 500 gr somon afumat, tăiat feliuțe
    • Cremă de brânză
    • Mărar proaspăt, tocat
    • Hrean ras
    • Smântână (opțional)
    • Scobitori din plastic sau bețișoare

    Se curăță castraveții de coajă și se taie felii groase de 1 cm. Se așază pe un platou și se dau la frigider până pregătești crema. Într-un bol larg se pun brânza, hreanul, mărarul și smântâna. Se amestecă bine cu mixerul. Cu o linguriță se pune crema obținută pe fiecare felie de castravete, iar deasupra câte un rulou mic din somon afumat. Ca să stea fixat aranjamentul, se înfige în mijloc o scobitoare. Se poate servi imediat sau păstra pentru scurt timp la frigider.

    Coroniță din brânză

    Un aperitiv extraordinar de simplu de pregătit. Cel mai important e să știi să faci… un cerc. Ai nevoie de patru feluri de brânză, tăiate cubulețe.

    • Brânză cedar
    • Brânză telemea
    • Brânză Monterey
    • Șvaițer
    • Roții cherry
    • 1 ardei gras roșu
    • Crenguțe de rozmarin proaspăt

    Pune pe un platou, în formă de cerc, grămăjoare de fiecare fel de brânză. Deasupra lor, pune din loc în loc, roșiile cherry (să arate ca globurile pe o coroniță). Ca să scoți în evidență aspectul de sărbătoare, mărginește aranjamentul cu crenguțe de rozmarin proaspăt. Taie fâșii din ardeiul roșu și înfășoară-le în formă fundițe pe care le pui din loc în loc.

    Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa