Rețete ușoare de sosuri pentru pește
Gusturile anumitor preparate pot fi accentuate cu ajutorul unor mici artificii în bucătărie, iar astăzi v-am pregătit 3 rețete de sosuri pentru pește, care vă vor fi la îndemână de acum încolo.
Sos olandez
Acesta este un sos aromat, care se potrivește perfect cu cele mai multe tipuri de pește, iar atunci când este servit și cu sparanghel, desfată papilele gustative. Multe persoane se tem să încerce acest sos, deoarece se poate tăia. Cu toate acestea, nu este o rețetă grea, odată ce veți învăța să o preparați, o veți adăuga în tot felul de combinații gustoase.
Ingrediente pentru sos olandez:
3 linguri de oțet de vin alb
6 boabe de piper
1 foaie de dafin
2 gălbenușuri de ou
125 grame de unt
zeamă de lămâie
sare și piper măcinat
3 pași pentru a prepara sos olandez:
1. Se pune oțetul într-o tigaie mică, alături de boabele de piper și foaia de dafin. Se reduce oțetul la foc mare, până când mai rămâne o singură lingură. Se scot boabele de piper și foaia de dafin din această reducție.
2. Se pun gălbenușurile într-un procesor de alimente alături de reducția de oțet. Untul se topește ușor. Se pornește procesorul de alimente și se toarnă încet untul, în timp ce se amestecă această compoziție. Sosul va începe să se îngroașe.
3. În cazul în care sosul este prea gros, se adaugă puțină apă caldă. Se condimentează după gust cu sare și piper și puțină zeamă de lămâie.
Sos cu lămâie
Știm cu toții cât de bine merge lămâia în combinație cu orice tip de pește, însă putem să o combinăm cu puțin unt pentru a prepara unul dintre ele mai bune sosuri pentru pește.
Ingrediente pentru sos cu lămâie:
100 grame de unt moale
coaja rasă fin de la 1 lămâie
2 pași pentru a prepara sos cu lămâie:
1. Se spală bine o lămâie, sub un jet puternic de apă rece, se șterge și se dă pe răzătoarea mică, într-un bol. Se adaugă untul moale și se amestecă bine. Se pune o foaie de staniol unsă cu puțin unt pe un tocător.
2. Se pune o folie alimentară peste staniol. Se adaugă cu ajutorul unei linguri compoziția de unt și lămâie și se rulează în formă de cârnat, închizând capetele. Se lasă la frigider timp de câteva ore, după care se feliază și se adaugă peste peștele aburind.
Sos Salmoriglio
Acest sos picant este după o rețetă siciliană, fiind spectaculos de delicios cu multe tipuri de pește.
Ingrediente pentru sos Sarlmoriglio:
2 linguri de frunze de cimbru
1 1/2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
1 lingură de muștar Dijon
sare
2 linguri de unt nesărat
3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
2 pași pentru a prepara sos Salmoriglio:
1. Într-un procesor de alimente, se combină frunzele de cimbru, zeama de lămâie, muștarul și sarea. Se amestecă timp de un minut, după care se adaugă untul și se amestecă din nou, până când obțineți o compoziție omogenă.
2. Se adaugă ulei de măsline constant, în timp ce merge mixerul sau procesorul de alimente, în flux subțire, până când este complet încorporat. Se asezonează cu sare.
Citește și: