3 reţete de apă aromată cu fructe

Iulia Mirică

Cum să prepari apă aromată cu fructe acasă?

Unele produse ne fac ochi dulci de pe rafturile supermarketurilor, cum ar fi variatele tipuri de apă aromată cu fructe, mai ales în timpul unui sezon atât de călduros. Însă vrem să evităm substanțele periculoase adăugate și prețurile ridicate, așa că alegem să preparăm apă aromată cu fructe în propria bucătărie, cu fructe proaspete.

Apă aromată cu pepene roșu

Ingrediente pentru apă aromată cu pepene roșu:

1/4 pepene roșu
1 crenguță de rozmarin

2 pași pentru a prepara apă aromată cu pepene roșu:

1. Pepenele roșu se taie cubulețe, fără coajă, și se pune într-o carafă de sticlă. Se adaugă o crenguță de rozmarin și se amestecă puțin cu ajutorul cozii unei linguri de lemn. Rozmarinul eliberează o aromă puternică fără a fi nevoie de prea multă agitare.

2. Se adaugă cuburi de gheață până la baza de sus a carafei și apă. Amestecați, acoperiți cu un capac și lăsați la frigider să se răcească, înainte de a servi.

 

Apă aromată cu căpșune

Ingrediente pentru apă aromată cu căpșune:

3 căni de căpșune
5 frunze de busuioc proaspăt
4 litri de apă
gheață

2 pași pentru a prepara apă aromată cu căpșune:

1. Spălați bine căpșunele sub un jet rece de apă și adăugați-le într-o carafă de 5 litri. Puneți și busuiocul și 1 litru de apă, acoperiți cu un strat gros de gheață și lăsați peste noapte la macerat în frigider.

2. Dimineața, umpleți carafa cu apa rămasă (3 litri) și gheață și puteți servi.

 

Apă aromată cu citrice

Ingrediente pentru apă aromată cu citrice:

1 portocală
1 lime
1 lămâie

3 pași pentru a prepara apă aromată cu citrice:

1. Fructele se spală bine, sub un jet de apă rece și se taie felii. Se pun într-o carafă de sticlă, iar cu ajutorul unui pistil sau a mânerului unei linguri de lemn se presează puțin, suficient cât să fie eliberate o parte din sucuri, însă nu atât de puternic încât să se fărâmițeze citricele.

2. Carafa se umple cu gheață, după care se toarnă apă până aproape de baza superioară a carafei. Amestecați apa aromată cu mânerul unei linguri de lemn, puneți-i un capac și lăsați-o la frigider pentru a se răci.

3. Puteți să beți această apă aromată cu citrice imediat după preparare, însă aroma se intensifică dacă este lăsată o oră sau două la frigider. Ideal ar fi 24 de ore, iar gheața nu se va fi topit. Aceasta servește ca o sită, astfel încât să puteți turna apă în pahar fără bucăți de fructe.

Te-ar mai putea interesa