3 delicii din bucătăria internaţională

Raluca Dumitrică
reteta-guacamole-totul-despre-mame

reteta-paste-totul-despre-mameItalia şi a sa răcoritoare pasta asciutta fredda

Ingrediente pentru 4 porţii

O salată consistentă, dar care conţine ingrediente simple şi uşor de procurat, este pasta asciutta fredda. Este o reţetă pe care eu o fac cu plăcere de foarte mulţi ani şi care se dovedeşte a fi cea mai bună variantă pentru o cină sau un prânz rapid, în care îţi doreşti ca toţi mesenii să fie mulţumiţi.

500 de grame de paste scurte
2 bucăţi de ardei gras verde
2 bucăţi de ardei gras roşu
4 roşii mari

Puţin busuioc
400 de grame de telemea de vacă sau de oaie
Un praf de piper

Preparare

Roşiile şi ardeii se spală şi se taie mărunt, după care se adaugă uleiul de măsline. Brânza se taie cubuleţe mici şi se amestecă într-un vas mai mare cu roşiile şi ardeiul. Separat, pastele se pun la fiert în apă cu sare (puneţi pastele când apa fierbe, nu înainte!) şi, când sunt al dente, adică suficient de fierte încât să fie masticabile, şi nu prea moi, se scurg şi se lasă puţin la răcorit. Se răstoarnă peste salata de roşii cu brânză şi ardei şi se adaugă puţin piper, după care totul se amestecă foarte bine, dar cu grijă să nu se rupă pastele. Această salată se poate mânca imediat sau, după ce se răceşte puţin, se poate pune în frigider şi consuma mai târziu, este la fel de bună şi de răcoritoare!

Poftă bună!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa