Iată câteva rețete cu ouă fierte pe care le puteți folosi în orice moment al zilei. Toate sunt delicioase și sunt gata în maximum 10 minute.
Ouăle rămase de la Paște le plimbăm de cele mai multe prin frigider și nu știm ce să mai facem cu ele. Și de obicei ne rămân destul de multe pentru că ne aduc și mama, și soacră, și bunica și ajungem să avem 20-30 de ouă.
1. Sandviș cu salată de ou

Ingrediente
- 8 ouă fierte
- 70 g maioneză
- 1 linguriță curry
- 1 linguriță arpagic tocat
- Sare
- Piper
- 4 felii de pâine cu semințe
- 4 foi de salată verde
Preparare
Se toacă ouăle mărunt. Într-un vas se amestecă maioneza cu praful de curry. Se adaugă ouăle și arpagicul. Se asezonează cu sare și piper după gust. Pe fiecare felie de pâine se pune câte o foaie de salată și apoi se adaugă salată de ou.
2. Mini-pizza

Ingrediente
- 4 chifle
- Ulei de măsline
- 2 roșii tăiate felii
- 2 ouă fierte
- Mozzarela răzuită
- Oregano
- Sare
Preparare
Chiflele se taie pe jumătate și se stropesc cu ulei de măsline. Apoi, se pun deasupra câte 2 felii de roșii, câteva felii de ou și mozzarela răzuită. Se presară oregano și sare. Se dă la cuptor la foc mic pentru 5 minute sau până când brânza se topește.
- CITEȘTE ȘI: Pizza cu pui și cu aluat de casă
3. Canapele cu somon afumat

Ingrediente
- 100 g maioneză
- 1 ou fiert tocat mărunt
- 2 castraveți murați mici, tocați mărunt
- 1 linguriță arpagic tocat mărunt
- 12 felii de baghetă
- 12 felii mici de somon afumat
Preparare
Se amestecă maioneza cu ouăle tocate mărunt, castraveții murați tocați și arpagicul mărunțit. Amestecul se întinde pe feliile de baghetă. Deasupra, se pune câte o felie de somon afumat.
- CITEȘTE ȘI: Somon la cuptor şi cuşcuş
4. Salată de ou cu avocado și roșii

Ingrediente
- 6 ouă fierte, tăiate felii
- 2 avocado tocate
- 200 g roșii tocate
- 100 g ceapă roșie tocată
- 50 g pătrunjel sau coriandru tocate mărunt
- 2 linguri maioneză
- 2 linguri smântână
- 1 lingură suc de lămâie
- Sare
- Sos de ardei iute
Preparare
Într-un bol se amestecă maioneza, smântâna, sucul de lămâie, sarea și sosul de ardei iute. Se amestecă încet ouăle tăiate felii, avocado, roșiile, ceapa, pătrunjelul. Se adaugă sosul de maioneză. Se amestecă ușor pentru a nu strivi ingredientele. Se dă la rece pentru cel puțin o oră pentru a da timp aromelor să se întrepătrundă. Se poate servi cu frunze de spanac proaspăt.
- CITEȘTE ȘI: Paste cu sos de avocado
5. Ouă umplute cu bacon și ardei iute

Ingrediente
- 12 ouă fierte
- 70 g maioneză
- sucul de la jumătate de lămâie
- 50 g bacon tăiat mărunt
- 2 linguri de brânză Chedar răzuită
- 2 linguri muștar
- 2 lingurițe de ardei iute (de preferat jalapaneo) tocat mărunt
- sare
- piper
Preparare
Se taie ouăle pe lungime. Se scot gălbenușurile, iar albușurile se așează pe un platou. Se pasează gălbenușurile, se adaugă maioneza, sucul de lămâie, baconul, brânza Chedar, muștarul, ardeiul iute și sarea. Amestecul se pune în albușuri.
Dacă aceste rețete și s-au părut interesante îți mai recomandăm să mai încerci și:
- Salată cu ouă de prepeliță și ciuperci
- Ouă în crustă de pesmet și conopidă
- Ouă benedict gustoase
- Salată de somon şi brânză feta
- Salată cu ciuperci şi usturoi
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.