Rețetă pescărească de ciorbă de crap

Iulia Mirică

Din când în când, ni se face dor de un preparat pe bază de pește, iar unele părți ale peștelui nu pot fi gătite în orice rețetă, așa că vă recomandăm o completare a unui pește la cuptor sau la grătar. Această rețetă pescărească de ciorbă de crap folosește capul și coada peștelui, fiind ușor de preparat, neavând nevoie de prea mulți pași de urmat.

Ingrediente pentru ciorbă de crap:

1 crap de 3 kilograme
sare de mare
1/2 litru de suc de roșii
1/2 litru de borș
3 linguri de orez alb
3 morcovi
2 cepe medii
1 rădăcină de țelină
1 legătură de pătrunjel verde proaspăt
1 ardei gras mare

5 pași pentru a prepara ciorbă de crap:

1. Peștele se curăță de solzi, se eviscerează, se spală bine și i se taie coada și capul. Nu le aruncați, deoarece le veți folosi la rețetă. Nu uitați să scoateți branhiile.

2. Puneți la fiert o oală mare cu apă. Morcovii, cepele și țelina se curăță și se spală bine sub un jet de apă rece. Se toacă toate mărunt și se adaugă în oala cu apă. Ardeiul se spală, se curăță de cotor și toate semințele și se taie mărunt. Se adaugă și acesta în oală.

3. Puneți coada și capul peștelui în oală și lăsați să fiarbă compoziția, cu un capac deasupra. În momentul când ochii peștelui ies afară, se scot părțile de crap și se lasă deoparte.

4. Se adaugă orezul, se mai lasă aproximativ 15-20 de minute la fiert, după care puteți adăuga sucul de roșii și borșul. Asigurați-vă că toate bucățile de pește sunt gătite bine. Se lasă să ajungă iar la punctul de fierbere, după care puteți readăuga capul și coada de pește. De asemenea, puteți prepara această ciorbă de crap și cu restul de pește, nu doar coada și capul.

5. Înainte de a pune ciorba în boluri pentru a o servi, spălați pătrunjelul verde și tocați-l mărunt, urmând să presărați fiecare porție.

Citește și:

Crap la cuptor în sos de roşii
Tartine cu cremă de somon
Somon la cuptor – cina rapidă & hrănitoare

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa