Prune murate: garnitură pentru fripturi

Iulia Mirică

  Această rețetă de prune murate este foarte cunoscută în China, acolo prunele fiind consumate ca niște gustări. Modalitatea de preparare este ușoară, iar data viitoare când veți găti friptură îi puteți îmbunătăți aromele cu aceste prune murate.

  Ingrediente pentru prune murate:

  2 căni cu oțet de orez
  1 cană cu oțet alb distilat
  2 căni cu zahăr brun
  1/2 cană de sare Kosher
  1 kilogram de prune coapte, fără sâmburi, feliate
  8 cuișoare
  4 stele de anason
  1 baton de scorțișoară, rupt în 4 bucăți
  2 lingurițe de piper roz
  1 linguriță de semințe de fenicul

  4 pași pentru a prepara prune murate:

  1. Se umple un vas mare cu apă, se acoperă cu un capac și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă borcanele, capacele și inelele, împreună cu un set de clești și un polonic și se fierb la foc mic, timp de aproximativ 10 minute pentru a le steriliza. Acoperiți vasul și opriți focul.

  2. Într-o altă oală se adaugă apă, se acoperă cu un capac și se aduce la fierbere. Între timp, într-o cratiță, se combină ambele tipuri de oțet cu zahărul brun și sarea și se pune pe foc, până când se dizolvă zahărul.

  3. Se scot borcanele din apa fierbinte cu ajutorul cleștilor și se transferă pe o foaie de copt. Prunele tăiate, anasonul, scorțișoara, piperul și semințele de fenicul se pun în borcane, lăsând 1,3 centimetri în partea de sus. Se pune saramura fierbinte peste prune, lăsând la fel aproximativ 1 centimetru liber în partea de sus. Se pun capacele, însă nu strânse foarte tare.

  4. Se coboară borcanele în apa fierbinte, asigurându-vă că sunt acoperite de aproximativ un centimetru de apă. Se fierbe la foc mare timp de 20 de minute. Se scot borcanele și se lasă să se răcească, până când se sigilează capacele. Se pun în cămară și pot fi păstrate și consumate până la 6 luni.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa