Pizza 3 în 1, pentru momentele când contează doar conectarea cu cei dragi

Theodora Fintescu, redactor

Suntem  doi părinți ocupați. Avem doi copii mici, joburi full time și ajutor sporadic, așa că timpul nostru, ca familie, este puțin. Dar încercăm să recuperăm în weekend-uri, când am reușit să ducem mai departe o tradiție pe care am început-o cu mult înainte de a fi părinți: tradiția mesei de duminică. Așa se face că ultima zi din săptămână ne-o dedicăm nouă exclusiv, încercând să ne conectăm mai mult decât oricând. Ne jucăm, dormim până târziu – asta însemnând că ora 9 pentru trezire este deja mai mult decât sperăm – ne plimbăm, dormim la prânz, ne jucăm iar și mâncăm mai… special.

Duminica în bucătărie este prilej de relaxare și de exercitare a imaginației. Sofia, mezina, este fascinată de texturi. Lui David îi plac culorile, așa că improvizez mai mereu. Deschid frigiderul, mă uit cu atenție înăuntru și rețeta începe să se contureze. Duminca trecută am pregătit pizza. Pentru toată lumea. Adică pizza 3 în 1, pentru trei gusturi. În frigider aveam capere – plăcerea mea vinovată din ultima vreme –, ciuperci proaspete, porumb dulce, măsline naturale, în ulei de măsline, roșii cherry și un file de somon. Ulterior am descoperit și niște ton în suc propriu, așa că puteam face liniștită trei feluri de pizza, fără prea multă bătaie de cap.

Trebuie să recunosc două lucruri: nu îmi place să frământ aluat, nu-mi place făina, așa că, pentru orice gătesc și presupune acest ingredient, folosesc mixerul sau mașina de pâine. Prin urmare, am frământat blatul în mașina de pâine. A ieșit mai pufos decât orice aș fi putut obține vreodată cu mâinile mele. În plus, am economisit timp prețios. Pe când blatul era frământat temeinic, aveam timp să pregătesc restul ingredientelor.

Al doilea lucru pe care vreau să-l mărturisesc este acela că sunt fan brânză, iar, tocmai de aceea, dar și pentru că și celorlalți membri ai familiei le plac lactatele, ea e nelipsită din mesele noastre. La ultima vizită la hypermaket, am văzut pe raft Mozzarela Gourmet de la Delaco și am  luat-o cu gândul s-o testez atunci când se va ivi ocazia. Și nu a așteptat prea mult în frigider. Mai mult decât atât, Mozzarela Gourmet a devenit ingredientul principal al acestei pizza cu trei gusturi pe care urma să o pregătesc pentru masa de duminică. Deși poate suna complicat, rețeta este simplă, iar timpul alocat preparării este redus, mai ales dacă frământă altcineva blatul în locul tău.

Iată, așadar, cum a decurs totul. Rezultatul este mai jos, în imagini. Despre gust… trebuie să mă credeți voi că este sublim sau puteți să vă convingeți, după ce preparați rețeta.

INGREDIENTE

Acest articol conține plasare de produse

Mozzarela Gourmet de la Delaco – nu mi-a înșelat așteptările, pentru că este doar un pic sărată, ușor de răzuit dar și de frământat cu mâna, aderă bine la blatul proaspăt și conferă preparatului o textură cremoasă, fără a se transforma în coajă uscată la răcire.

capere (un borcănaș mic) gustul lor este unic (un pic înțepător), dar în combinație cu peștele, mai ales cu somonul, transformă totul într-un deliciu.

porumb dulce ( o conservă mică este suficientă) – îmblânzește un pic din tăria caperelor și face casă bună cu tonul în suc propriu

ton (1 conservă) – de bună calitate, în suc propriu. Când vine vorba despre tonul în conservă nu vă zgârciți. O conservă de ton de bună calitate este un pic mai scumpă decât una în care poți avea surpriza să descoperi niște fâșii plutind răzlețe printr-o zeamă tulbure, dar care să fie cu un preț nu cu mult mai mic decât prima. Alegeți tonul în suc propriu dacă vă doriți să beneficiați de proprietățile acestui pește: acizii grași omega 3.

somon file (100 g)– doar ușor afumat. Dar poți opta și pentru varianta proaspătă și să-l rogi pe vânzător să taie fileuri subțiri, astfel încât să nu fie nevoie să crești timpul de preparare. Eu am optat, totuși, pentru varianta ușor afumată, pentru un plus de savoare De regulă, copiii mănâncă bine somonul, bogat,la rândul lui în nutrienți esențiali unei bune dezvoltări.

ciuperci proaspete (3 bucăți de mărime medie)-  nimic nu se compară cu aroma ciupercilor proaspete. Eu le-am curățat și le-am feliat subțire

roșii cherry (4-5 bucăți, tăiate pe jumătate)

măsline naturale  (100g) – eu am cumpărat fără sâmburi, pentru a le felia mai ușor

Așa cum spuneam mai sus, blatul de pizza l-am frământat la mașina de pâine, folosind 1 lingură ulei de măsșine, 240 ml de apă, 1,5 ml apă, 1 ½  linguriță de sare, 480 g făină, 1 linguriță de drojdie.

MOD DE PREPARARE

După ce blatul a fost temeinic frământat și a dospit aproximativ 10 minute, l-am întins în tava pentru pizza, în care, anterior, am pus hârtie de copt. Pentru că, așa cum v-am spus, nu am talent de patiser și nu as fi putut întinde blatul cu făcălețul, am folosit mâna. După ce m-am asigurat că este întins bine, i-am lăsat Sofiei partea cea mai intersantă: înțepatul cu furculița. De ce supunem blatul de pizza acestui tratament dur? Pentru a favoriza coacerea lui uniformă și a permite căldurii din cuptor să ajungă mai ușor la ingredinte și de jos în sus.

Odată blatul întins, l-am garnisit bine cu un strat generos de Mozzarela Gourmet. Cum acesta a fost ingredientul-vedetă, l-am folosit din  plin.

Am împărțit pizza în trei secțiuni – trei felii generoase pe care urma să pun ingredinetele. Pentru asta am folosit o ”unealtă” de bucătărie moștenită de la bunica mea și pe care ea o folosea pentru a tăia mai frumos scovergile sau unele blaturi subțiri (o vedeți în imaginea de mai jos)

Pe prima treime de pizza presărată din plin cu Mozzarela Gourmet am pus porumb dulce, ton, măsline și doar câteva capere, pentru o tușă de gust.

Pe felia din mijloc am pus roșiile cherry, ciupercile și măsline, peste care am adăugat iar un strat generos de Mozzarela Gourmet

Cea de-a treia felie a fost rezervată somonului, pe care l-am combinat cu capere și măsline.

Am băgat totul la cuptor, timp de 15 minute (să nu uităm că niciunul dintre ingrediente nu necesită un timp de coacere ridicat).

În total, de la punctul zero și până când am scos preparatul din cuptor, au trecut 40 de minute, timp în care ne-am mai oprit să ne jucăm cu ingredientele, mai ales cu coca rămasă pe care, ulterior, am transformat-o într-o pâinică pe care am copt-o în cuptor, după ce, desigur, i-am adăugat deasupra o ploaie de Mozzarela Gourmet.

CONCURS

Te invităm la concurs:

Cumpără Mozzarella, fă pizza acasă, trimite codul unic prin sms la 3736 sau pe fanbranza.ro și poți câștiga:

Premii săptămânale:

2 tablete iPad/săptămână

Premii zilnice

1 mășina de pâine/zi

2 tăvi de pizza/zi

3 feliatoare/zi

  •  Premiile se acordă zilnic, prin tragere la sorți

Produsele participante în promoție sunt:

  • Delaco Mozzarella Gourmet 350g
  • Delaco Mozzarella Gourmet 750g

Mozza fie cu tine!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa