Pastă de susan: cum să pregătești tahini

Iulia Mirică
reteta pentru prepararea pastei de susan
pasta de susan

Rețeta perfectă pentru pastă de susan

Poți prepara pastă de susan din orice tip de semințe de susan: naturale, decojite, crude, încolțite sau prăjite. Fiecare soi dă un gust diferit, precum și o culoare și o textură specifică. Pasta de susan regăsită în comerț este de obicei preparată din semințe de susan alb decojite, care dau o culoare mai deschisă și o textură mai fină. Tahini preparat din semințe de susan nedecojite sau naturale nu are o textură la fel de fină, dar are un gust mai bogat, precum și mai mulți nutrienți. Dacă te gândeai că durează mult prepararea acestei rețete, avem o veste bună pentru tine. Vei avea nevoie de aproximativ 10 minute din timpul tău. Iată cum poți prepara și tu acasă tahini!

Ingrediente pentru pastă de susan:

1 cană cu semințe de susan decojite
3 linguri de ulei de măsline extra-virgin

3 pași pentru a prepara pastă de susan:

1. Se încălzește o tigaie de fontă sau una cu baza groasă la foc mediu spre mare și se adaugă semințele de susan. Se amestecă frecvent cu ajutorul unei linguri de lemn, până când semințele încep să devină maronii / aurii, după care se amestecă în mod constant. Ai grijă, deoarece semințele de susan se pot arde foarte ușor.

2. Odată ce s-au prăjit, se lasă să se răcească pentru câteva minute, după care se adaugă într-un procesor de alimente. Începe prin adăugarea a 3 linguri de ulei de măsline.

3. Se pasează amestecul până când obții o pastă, curățând mereu pereții bolului. Se adaugă puțin mai mult ulei de măsline, până când ajungi la consistența dorită. Poți obține puțin mai mult de 3/4 cană de pastă tahini, în funcție de cât de mult de ulei de măsline utilizezi. Pasta de susan se depozitează la frigider, într-un borcan etanș, putând fi păstrată timp de mai multe luni.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa