Orez brun cu ciuperci, o rețetă ușoară pentru cina în familie

Iulia Mirică

Cremoasă, delicioasă și sănătoasă, această rețetă de orez brun cu ciuperci necesită puține cunoștințe de gătit. Ingredientele prezentate mai jos ajung pentru 4-6 porții, timpul de gătire fiind de aproximativ 20 de minute.

Preparatul va fi gata în alte 60 de minute, interval perfect pentru a vă juca împreună cu cei mici. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face acest preparat în propria bucătărie!

Ingrediente pentru orez brun cu ciuperci:

3 linguri de ulei de măsline
1 ceapă mică galbenă, tocată
2 căței de usturoi, tocați sau zdrobiți
5 căni cu zeamă de la o supă de legume / apă
1 1/2 căni de orez brun cu bobul scurt
400 grame de ciuperci Cremini feliate
1 cană cu parmezan proaspăt ras
1/2 cană de vin alb sec (opțional)
3 linguri de unt nesărat
2 lingurițe de sos de soia Tamari
1 linguriță de sare de mare
piper negru proaspăt măcinat, după gust
4 crenguțe de oregano proaspăt

4 pași pentru a prepara orez brun cu ciuperci:

1. Cuptorul se încălzește la 190 grade Celsius și se poziționează un raft în mijlocul cuptorului. Într-o tigaie termorezistentă, se adaugă 1 lingură de ulei de măsline, la foc mediu și se adaugă ceapa și puțină sare. Se gătește, amestecând ocazional, timp de 10 minute, după care se adaugă și usturoiul tocat. Se mai lasă pe foc pentru 2-4 minute sau până când ceapa se rumenește bine.

2. Se adaugă 4 căni de zeamă de supă în tigaie, se acoperă cu un capac și se aduce la punctul de fierbere, la foc mediu-mare. Se închide focul și se adaugă orezul. Se acoperă vasul și se lasă la cuptor, până când orezul este fraged, pentru 65-70 de minute.

3. În ultimele 20 de minute, se pregătesc ciupercile. Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare. Se adaugă ciupercile curățate și feliate în tigaie, cu un strop de sare. Se gătesc, amestecând ocazional, până când ciupercile sunt mai închise la culoare, parfumate și au absorbit cea mai mare parte a sucurilor proprii, pentru aproximativ 13 minute.

4. Se scoate oala din cuptor, se toarnă restul de zeamă de supă, parmezanul, vinul, untul, sosul de soia, sare și o cantitate generoasă de piper. Se agită energic timp de 2-3 minute, până când orezul este cremos și se îngroașă. Se amestecă și ciupercile și sucurile rămase. Se condimentează după gust cu sare și piper și se presară cu frunze proaspete de oregano.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa