Negresa este una dintre prăjiturile preferate ale multora, dar când îi adaugi si nucă de cocos capătă un gust exotic minunat. Iată una dintre rețetele cu ajutorul căreia puteți pregăti negresă cu cocos – un desert apreciat de toată familia.
Ingrediente
150 ml lapte
400 gr zahăr
200 gr unt
50 gr cacao
4 ouă
½ cană cu miez de nucă tocată mărunt
4 linguri nucă de cocos
1 plic praf de copt
200 gr făină
Pentru ornat
50 gr ciocolată
2 linguri nucă de cocos
Mod de preparare negresă cu cocos
Într-o cratiță mică (2-3 l) se pun la foc mic laptele, zahărul, cacaua cernută și untul. Se amestecă totul cu o lingură de lemn. După ce dă în clocot și se leagă compoziția se dau deoparte 7-8 linguri (care se păstrează pentru glazură), iar restul se lasă la răcit. În acest amestec se adaugă gălbenușurile, nuca tocată, nuca de cocos, albușurile bătute spumă tare și făina cernută combinată cu praful de copt. Se amestecă ușor, prin răsturnare, și se pune totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul încins în prealabil și se coace la foc potrivit aproximativ 40-45 de minute.
Peste crema păstrată se pune ciocolata rasă și se amestecă la cald. Blatul se scoate din cuptor și lasă puțin răcit, iar glazura se toarnă peste el când este călduț. Se întinde glazura uniform. Prăjitura se taie când se răcește și se ornează cu nucă de cocos.