Limonadă înghețată cu mentă

Anca Vlad
înghețată cu mentă

Ce poate fi mai răcoritor în zilele caniculare decât o limonadă rece? Răspunsul e simplu: limonadă îngheață cu mentă. Iată rețeta oferită de cookieandcake.com.

Această băutură rece este definiția răcoririi, iar amestecul dintre parfumul inconfundabil al mentei și acreala lămâii oferă o băutură în care aciditatea și dulceața sunt perfect echilibrate. Mai mult, se poate pregăti foarte ușor în blender. În cazul în care vă întrebați dacă se potrivește cu un strop de coniac, atunci aflați că răspunsul e afirmativ, ca și în cazul vodcăi sau ginului.

În Orientul Mijlociu, băutura se numește Limonana, iar rețeta prezentată mai jos este pentru patru persoane.

INGREDIENTE

  • 1/2 cană cu zeamă proaspătă de lămâie (cam 4 lămâi)
  • ¾ cană cu apă rece
  • ¼ cană cu mentă (aproximativ 4 grame) + 4 frunze pentru decor
  • ¼ cană cu zahăr
  • 4 căni cu gheață

INSTRUCȚIUNI

Puneți în blender zeama de lămâie, apa, menta și zahărul și amestecați până când se topește zahărul. Adăugați gheața. Amestecați la viteză mică pentru a se sparge gheața, apoi măriți viteza și continuați până când se formează o băutură cu consistență mocirloasă. Dacă este prea groasă, lăsați amestecul 5 minute, după care amestecați manual și apoi încercați din nou în blender. Puneți în pahare, decorați cu o frunză de mintă și serviți imediat.

NOTĂ

Dacă doriți, puteți folosi miere pe post de îndulcitor (aceasta îi adaugă o aromă minunată) sau sirop de arțar (în funcție de gusturi). Se pare însă că în Maroc se folosește zahărul și toată lumea e încântată.

Probabil că această băutură e chiar mai bună dacă în locul lămâilor se folosesc lime.

 

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa