Humus cu sfeclă roșie, o rețetă sănătoasă

Iulia Mirică

Această rețetă de humus cu sfeclă roșie este perfectă ca o gustare sănătoasă pentru întreaga familie. Știți cum să preparați rețeta tradițională de humus, însă această alternativă este puțin mai iute și mai aromată. În plus, cine nu și-ar dori să mai schimbe din când în când rețetele clasice cu ceva absolut delicios?

Este un preparat rapid, delicios și hrănitor. Ingredientele de mai jos ajung pentru 6 porții și fii sigură că membrii familiei și prietenii vor fi impresionați. Nu te mira dacă îți va fi cerută această rețetă sau dacă cei dragi te vor ruga să o prepari din nou în curând. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru această rețetă!

Ingrediente pentru humus cu sfeclă roșie:

400 grame de năut, drenat și clătit
250 grame de sfeclă roșie fiartă bine
1/2 linguriță de sare
zeama de la 1/2 lămâie
1 cățel de usturoi, curățat și zdrobit
1 linguri de tahini
2 lingurițe de chimen
100 mililitri de ulei de măsline extra-virgin
2 linguri de hrean dat pe răzătoare
pătrunjel verde proaspăt tocat pentru ornat
lipii pentru servit

3 pași pentru a prepara humus cu sfeclă roșie:

1. În castronul unui procesor de alimente, se adaugă boabele de năut, sfecla roșie fiartă și curățată, sarea, zeama de lămâie, usturoiul curățat și zdrobit în prealabil, tahini, chimenul și uleiul de măsline extra-virgin. Se pasează bine, până când obțineți o compoziție omogenă, perfectă pentru a fi întinsă pe pâine.

2. Se transferă compoziția într-un bol, preferabil în cel din care doriți să serviți pasta, și se adaugă hreanul dat pe răzătoare, amestecându-se bine cu ajutorul unei linguri, până când se întrepătrund ingredientele.

3. Se decorează humusul cu pătrunjel verde tocat mărunt și se servește cu lipii sau cu orice alt tip de pâine, în funcție de preferințele fiecăruia.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa