Curry de vită indian, o rețetă pentru o cină specială

Iulia Mirică
rețetă de curry de vită

Dacă pentru cina din seara aceasta vrei să faci un preparat cu influențe indiene, poți încerca o rețetă de curry de vită.

Durează aproximativ două ore și jumătate pentru a fi gata, iar ingredientele ajung pentru patru porții. Iată ce pași ușori trebuie să urmezi pentru un curry de vită indian ca la carte!

Ingrediente pentru curry de vită indian:

2 linguri de coriandru
1 lingură de chimen măcinat
1 linguriță de curcumă (turmenic)
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță de pudră de ardei iute (opțional)
2 căței de usturoi, curățați și zdrobiți
2 lingurițe de ghimbir ras
2 1/2 linguri de zeamă de lămâie
2 linguri de ulei de măsline
1 kilogram de mușchi de vită, tăiat în cuburi de 2,5 centimetri
2 linguri de pastă de tomate
1 cană de zeamă de la o supă de vită
orez basmati fiert, pentru servit
coriandru, mentă și felii de ardei iute roșu, pentru servit (opțional)

4 pași pentru a prepara curry de vită indian:

1. Se combină coriandrul, chimenul, piperul, pudra de ardei iute, usturoiul, ghimbirul și zeama de lămâie într-un bol, până când se formează o pastă omogenă. Se dă deoparte.

2. Se încălzește o lingură de ulei într-o cratiță mare, la foc mare. Se adaugă jumătate din carnea de vită. Se gătește, amestecând, timp de 2-3 minute sau până când se rumenește. Se transferă într-un castron. Se repetă procedeul cu restul de ulei și carne de vită.

3. Se reduce focul la mediu. Se adaugă pasta formată din condimente. Se fierbe timp de un minut și se readaugă carnea de vită în cratiță. Se gătește, amestecând, timp de un minut, sau până când carnea este acoperită cu pastă. Se adaugă și pasta de tomate și zeama de la supa de vită. Se aduce compoziția la punctul de fierbere și se reduce căldura la mic. Se acoperă cu un capac și se fierbe timp de o oră și 45 de minute sau până când carnea de vită este fragedă.

4. Se dă capacul la o parte și se gătește fără acesta, timp de încă 15 minute sau până când se reduce și se îngroașă sosul. Se servește cu orez și se presară mentă, coriandru și ardei iute proaspăt, opțional.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa