O rețetă mai sofisticată, dar rapidă, pentru cină sunt acești creveți cu usturoi și lămâie. Timpul de preparare este de 15 minute, iar când cel în care se gătesc tot de 15 minute. Cine nu și-ar dori să pregătească un astfel de deliciu culinar doar în jumătate de oră?
Ingredientele menționate mai jos ajung pentru 4 porții, iar dacă aveți musafiri puteți dubla sau chiar tripla cantitatea ingredientelor. Iată ce pași trebuie să urmați pentru acest fel de mâncare!
Ingrediente pentru creveți cu usturoi și lămâie:
3/4 cană cu mălai
sare Kosher
piper negru proaspăt măcinat
1/4 cană cu parmezan ras
3 linguri de unt nesărat
560 de grame de creveți medii, curățați și scoase venele
2 căței de usturoi mari, tocați mărunt
1 vârf de cuțit de piper cayenne (opțional)
zeama de la 1/2 lămâie, plus felii pentru servit
2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
4 pași pentru a prepara creveți cu usturoi și lămâie:
1. Într-o oală, se adaugă 3 căni cu apă și se aduc la punctul de fierbere, la foc mare, cu capac. Se dă la o parte capacul, se adaugă mălaiul, 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat.
2. Se reduce căldura la mediu-scăzut și se gătește, amestecând ocazional, până când se îngroașă, pentru aproximativ 5 minute. Se adaugă și parmezanul și 1 lingură de unt și se amestecă. Se închide focul și se asezonează cu sare și piper. Se pune un capac, pentru a se menține căldura.
3. Între timp, se asezonează creveții cu sare și piper. Se topesc cele 2 linguri de unt rămase într-o tigaie, la foc mediu-mare. Se adaugă creveții, usturoiul tocat și piperul cayenne, dacă folosiți, și se fierbe compoziția până când creveții au o culoare roz, pentru 3-4 minute.
4. Se oprește focul, se adaugă 2 linguri de apă, zeama de lămâie și pătrunjelul verde proaspăt tocat și se amestecă bine până când se acoperă creveții cu sos. Se condimentează cu sare și piper și se servesc creveții cu mămăligă și felii de lămâie.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.