Cea mai bună rețetă de căpșunată

Iulia Mirică

Băutură aromată perfectă pentru vizitele prietenilor – căpșunată

În timpul sezonului căpșunilor, puteți cumpăra mai multe kilograme pentru a face o băutură alcoolică cu un gust delicios – căpșunată. Însă și dacă ați păstrat la congelator mai multe punguțe de căpșuni congelate, le puteți decongela complet și folosi pentru a face această licoare, ce-i va înveseli pe cei care vin în vizită. În funcție de preferințele fiecăruia, puteți adăuga ce cantitate de alcool doriți. Iată ce pași ușori trebuie să urmați pentru a avea gata o căpșunată aromată în cel mult 3 săptămâni!

Ingrediente pentru căpșunată:

3 kilograme de căpșuni
1,5 litri de alcool (de peste 90 de grade)
1,3 kilograme de zahăr

4 pași pentru a prepara căpșunată:

1. Cele 3 kilograme de căpșuni se curăță de codițe, se adaugă într-o strecurătoare și se spală sub mai multe jeturi de apă rece, până când îndepărtați toate impuritățile.

2. Fructele mai mari se taie în sferturi sau chiar jumătăți. Se spală bine un borcan de 5 litri de sticlă și se adaugă căpșunile și zahărul în el, în straturi alternative, până când adăugați tot.

3. La aproximativ o oră, puteți să amestecați ușor căpșunile cu zahăr, în acest fel topindu-se mai repede zahărul. Se lasă peste noapte la rece, iar a doua zi se adaugă alcoolul. Se mai amestecă încă o dată, se pune un capac, strâns lejer și se lasă la macerat pentru aproximativ 3-4 săptămâni.

4. După ce este gata, se strecoară cu ajutorul unei site formate din tifon, în sticle. Se ține la cămară sau în alt loc răcoros.

Sfat:
Există și posibilitatea preparării căpșunatei cu fructele lăsate în prealabil la fermentat împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr în borcan pentru aproximativ 10 zile. După aceea, se adaugă alcoolul și zahărul rămas, amestecându-se și lăsându-se să se topească zahărul. Însă varianta de mai sus este cea mai aromată, care păstrează mai mult din gustul căpșunilor.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa