Budincă de sfeclă roşie cu stafide şi ghimbir

Alexandra Constantin
budincă de sfeclă roşie

De câte ori nu se întâmplă să te întrebi ce să mai găteşti şi să ai impresia că repeţi prea mult mâncărurile pe care le faci? Reţeta pe care o propunem nu numai că îmbină multe arome şi este delicioasă, ci şi uşor de preparat.

Deşi are un gust dulceag, sfecla roşie se numără printre legumele care nu sunt tocmai pe placul multor copii. Oare cum poţi să prepari sfecla roşie astfel încât copilul să o accepte şi chiar să se împrietenească cu ea? O bună soluţie este să o incluzi în preparate, iar una dintre ideile pe care le poţi pune rapid şi uşor în practică este chiar reţeta de budincă de sfeclă roşie cu stafide şi ghimbir, potrivit www.netmums.com. Nu numai că îl poţi face pe copil să mănânce sfecla, ci îi răsfeţi şi pe ceilalţi membrii din familie cu un preparat gustos şi delicios.

Cum prepari reţeta de budincă de sfeclă roşie cu stafide şi ghimbir

INGREDIENTE

3 linguri de miere (sau orice alt îndulcitor preferaţi)

100 de grame stafide

50 de grame pesmet

50 de grame de făină

125 de grame de sfeclă roşie fiartă

3 ouă

80-100 de grame de ghimbir, tocat fin

80 de grame de zahăr brun

1 plic de zahăr vanilat

100 de grame de unt

PREPARARE

Pui mierea în vasul pentru budincă şi o intinzi pe pereţii acestuia. Într-un bol mai mare pui stafidele, untul la temperatura camerei, zahărul brun, pesmetul, făina şi zahărul vanilat. Amesteci bine ingredientele.

Tai sfecla în bucăţi mai mici, după care o pui în blender împrună cu ouăle şi pasezi până obţii un piure. Torni piureul în bol, adaugi ghimbirul şi amesteci până se omogenizează.

Pui compoziţia în vasul de budincă şi nivelezi cu o spatulă. Acoperi vasul cu hârtie de copt, după care cu staniol. Legi cu un şnur cele două straturi, pui vasul într-o tavă mai mare cu apă fierbinte (apa să fie doar până la jumătatea vasului de budincă), îl acoperi cu un capac şi dai în cuptorul încis în prealabil.

Laşi budinca la cuptor aproximativ 3 ore, timp în care verifici dacă apa din tavă a scăzut şi mai adaugi dacă este cazul. Scoţi vasul de budincă din cuptor, dezlegi stratul de staniol şi cel de hârtie de copt de deasupra, după care pui vasul de budincă întors pe un platou.

Truc: Poţi să serveşti budinca cu smântână, iaurt cremos (cum este cel grecesc) sau cu îngheţată de vanilie.

Sfecla roşie ajută la prevenirea anemiei

Printre legumele care se introduc după cea de-a 8-a lună de viaţă în alimentaţia bebeluşului se numără şi sfecla roşie. Bogată în minerale (potasiu, cupru, fier, magneziu, sodiu şi zinc), sfecla trebuie consumată însă mai rar (ideal de două ori pe lună) deoarece are un conţinut ridicat de nitraţi. Bine de ştiut este că sfecla este şi o sursă importantă de acid folic, nutriment esenţial atât pe perioada sarcinii, cât şi pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Dacă la început sfecla poate să fie oferită sub formă de piure (după ce este fiartă sau coaptă), mai târziu poate să fie dată copilului şi ca salată. Lista beneficiilor pe care leguma le aduce sănătăţii nu este una scurtă: ajută la întărirea imunităţii, este un aliat de încredere în combaterea anemiei şi protejează sănătatea hepatică.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa