Nu puține sunt momentele din zi când te simți lipsit de energie, iar cafeaua și ciocolata sunt variantele ce par salvatoare. Același efect îl au și batoanele energizante, mai mult au și un gust delicios. Încearcă și tu rețeta de batoane cu banană și ciocolată.
Pe rafturile magazinelor găsești zeci de batoane, unele care îți oferă un plus de energie, altele care să te ajute atunci când vrei să pierzi kilogramele în plus. Deși oferta este una variată și aromele acestora sunt pentru fiecare gust în parte, mult mai bune sunt cele pe care poți să le prepari rapid și ușor la tine acasă. Una dintre variante este chiar rețeta de batoane cu banană și ciocolată, rețetă pe o care o prepari în cel mult jumătate de oră, potrivit www.netmums.com. Combinația dintre banană, fulgi de ovăz și ciocolată îți oferă energia de care ai nevoie în momentele solicitante și nu numai.
Cum prepari rețeta de batoane cu banană și ciocolată
INGREDIENTE
2 banane mai mici (pasate)
120 de grame de iaurt (cu conținut mai mic de grăsime)
2 ouă (bătute)
50 de grame de miere
100 de grame de curmale (mărunțite)
50 de grame de fulgi de ovăz mărunțiți
100 de grame de făină integrală
1 linguriță de praf de copt
250 de grame de fulgi de ovăz (cu bob întreg)
3 lingurițe de semințe de floarea-soarelui
75 de grame de ciocolată amăruie (mărunțită)
PREPARARE
Încingi cuptorul, după care pui hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară. Pui într-un bol mai mare bananele, iaurtul, ouăle bătute și mierea. Amesteci bine ca să se omogenizeze ingredientele.
Adaugi fulgii de ovăz mărunțiți, curmalele, făina, praful de copt, fulgii de ovăz întregi și amesteci bine. Încorporezi apoi semințele de floarea-soarelui și ciocolata amăruie mărunțită.
Torni compoziția în tava de copt, nivelezi cu un cuțit cu lamă mai lată, apoi lași la cuptor pentru 25 de minute (până trece testul scobitorii și este rumenit). Scoți tava din cuptor și tai preparatul în batoane de dimensiunea dorită.
Lași apoi batoanele cu banană și ciocolată să se răcească pe un suport de tip grilaj înainte de servire.
Fulgii de ovăz, sursă importantă de fibre
Ideali pentru micul dejun (cu atât mai mult pentru persoanele care obișnuiesc să mănânce la prima masă din zi cereale), fulgii de ovăz se numără printre alimentele care nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație sănătoasă. Sunt o sursă importantă de fibre alimentare, de proteine, de vitamine (B5, acid folic, B1) și minerale (fier, fosfor, magneziu și zinc). Consumați la micul dejun sau folosiți la pregătirea diferitelor preparate, fulgii de ovăz aduc beneficii sistemului cardiovascular, mențin nivelul de zahăr din sânge în limite normale, reduc colesterolul ,,rău” și au grijă de sănătatea digestivă. Consumați în combinație cu lapte, cu iaurt și fructe, fulgii mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp și sunt de ajutor dacă vrei să-ți păstrezi greutatea.