5 idei de mic dejun pentru copii. Variante delicioase și rapide

Marina Rosenfeld

Una dintre marile provocări este să-i fac pe copiii mei să mănâce sănătos, așa că sunt în permanentă căutare de idei de mic dejun pentru copii, spune Jamielyn Nye, autoarea blogului iheartnaptime.net.

“Spuneţi-mi că nu sunt singura. Mi-am dat seama că am şanse mai mari să-i conving să mănânce dacă le ofer mai multe feluri, dar uneori sunt pur şi simplu încăpăţânaţi. În cele mai multe dimineţi îmi cer cereale şi lapte, pâine integrală prăjită şi banană. Dar ar cam fi timpul să avem un meniu mai variat, nu-i aşa?

Am ales 5 feluri delicioase şi sănătoase pe care vreau să le încerc luna asta, dacă nu le mănâncă, asta e, dar măcar am încercat”.

Smoothie verde

Ingrediente:

  • Doi pumni de spanac verde
  • 100 de gr de ananas cuburi
  • 2-3 linguri de nucă de cocos rasă
  • 1 banană
  • 230 ml de lapte la alegere
  • 180 ml de iaurt grecesc

Se pun toate în blender şi se mixează. Deşi pare ciudat, din cauza culorii verzi, vă garantăm că e delicios.

Brioşe cu mere

Ingrediente:

  • 240 de gr de făină de grâu
  • 1,5 linguriţe de scorţişoară
  • ½ linguriţă de nucşoară
  • ¼ linguriţă de sare
  • 3 linguri de ulei de porumb sau de floarea soarelui, plus încă puţin pentru uns tava
  • 375 de ml de suc de mere neîndulcit
  • 1,5 linguriţe de ghimbir
  • 3 mere tăiate

Încălziţi cuptorul la 180 de grade. Ungeţi o tavă cu 12 forme de brioşe şi puneţi-o deoparte. Într-un vas mare, amestecaţi făina, mirodeniile şi sarea. Adăugaţi uleiul şi amestecaţi bine. Adăugaţi sucul şi ghimbirul şi amestecaţi până se omogenizează. Puneţi şi feliile de măr. Încălziţi forma de brioşe în cuptor apoi puneţi aluatul în mod egal în fiecare formă. Presăraţi scorţişoară deasupra. Coaceţi până se rumenesc, cam 25-30 de minute.

Granola de casă cu iaurt şi căpşuni

Ingrediente:

  • fulgi de ovăz
  • ulei
  • miere
  • vanilie
  • zahăr brun
  • nucă de cocos
  • nuci pecan.

Amestecaţi aceste ingrediente într-un bol şi puneţi amestecul într-o tigaie unsă în prealabil cu ulei. Prăjiţi 7 minute. Scoateţi din cuptor si amestecaţi. Mai puneţi tigaia încă 7 minute la cuptor, dar aveti grijă să nu ardeţi granola.

După ce se răceşte, puteţi să adăugati granola la o porţie de iaurt şi să decoraţi cu multe căpşuni.

Pâine cu zucchini și ovăz

Ingrediente:

  • 220 de gr de făină
  • 120 de gr de făină de ovăz
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • ½ linguriţă de scoţisoară
  • ½ lingurită de sare
  • ¼ linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 120 de ml de sos de mere
  • 2 ouă mari
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de esenţă de vanilie
  • 200 de gr de zahăr
  • 60 de ml de ulei
  • 3 căni de zucchini ras- un zucchini mai mare ras
  • 60 de gr de nuci pecan taiate mărunt
  • Ulei pentru uns tava

Se încinge cuptorul la 180 de grade. Pregătiţi o tavă de chec. Ungeţi-o cu ulei. Într-un bol, amestecaţi făina albă de grâu cu cea de ovăz, cu praful de copt, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu. În alt bol mai mic, amestecaţi sosul de mere cu ouăle, zeama de lămâie, extractul sau esenţa de vanilie, adăugaţi zahărul şi zucchini-ul ras. Turnaţi ingredientele lichide peste cele solide şi amestecaţi usor, doar cât să se omogenizeze puţin. Puneţi nucile în compoziţie. Turnaţi compoziţia în tavă. Dacă pare prea multă, folosiţi şi o tăvită de brioşe. Presăraţi desupra tăvilor fulgi de ovăz şi nuci. Coaceţi brioşele până la 17 minute, iar pâinea cam 50-60 de minute. Dacă vă decideţi să faceţi doar brioşe, aluatul trebuie să vă ajungă pentru 24 de brioşe.

Ochiuri în floare de ardei

Curăţaţi ardeii acolo unde au codiţa, tăind capacul şi înlăturând sâmburii. Tăiaţi-i rondele. Puneţi rondelele în tigaia non-aderentă încinsă, turnaţi conţinutul unui ou în mijloc. Când ouăle nu mai curg, întoarceţi fiecare floare invers să o prăjiţi şi pe partea cealaltă.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa