Două sosuri cu usturoi pentru rețete aromate

Iulia Mirică

De multe ori, vă doriți să asortați feluritele preparate delicioase cu un sos. Multe dintre ele se potrivesc perfect cu sosuri cu usturoi, în diverse combinații de ingrediente. V-am pregătit două rețete de sosuri cu usturoi, pe care le puteți face rapid și ușor în propria bucătărie, pentru o experiență culinară extrasenzorială!

Sos de usturoi cu ardei iuți

Această combinație de ingrediente este numită și sofrito, fiind folosită în multe dintre rețetele din America Latină, ca o bază pentru mâncăruri. Puteți să o folosiți ca un sos pentru chips-uri sau chiar ca bază pentru o tocăniță mai condimentată.

Ingrediente pentru sos de usturoi cu ardei iuți:

3 linguri de ulei de măsline
2 cepe mari, tocate
2 ardei verzi, fără semințe și cotor, tocați
2 ardei roșii, fără semințe și cotor, tocați
5 căței de usturoi tocați
1 linguriță de oregano uscat
1 linguriță de chimen
1 roșie mare tocată
3 căni cu frunze de coriandru
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat

2 pași pentru a prepara sos de usturoi cu ardei iuți:

1. Se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă ceapa, se gătește pentru aproximativ 5 minute, amestecând des, până când începe să se înmoaie.

2. Se adaugă ardeii, usturoiul, oregano, chimen și se mai lasă pentru aproximativ 10 minute, amestecând des cu o lingură de lemn, până când încep să se gătească ardeii. Se adaugă roșiile și se lasă pentru 5 minute pe foc, amestecând ocazional. Se condimentează cu sare și piper. Dacă nu utilizați imediat, se transferă sosul într-un recipient închis etanș și se dă la frigider.

Sos de usturoi cu oțet

Acest sos de usturoi cu oțet este perfect pentru pachețelele de primăvară. Fie că le preparați acasă sau că le comandați, acum puteți să le combinați cu acest sos aromat.

Ingrediente pentru sos de usturoi cu oțet:

2 linguri de usturoi tocat mărunt
1/2 cană de oțet de vin alb distilat
1/4 cană de sos de soia

2 pași pentru a prepara sos de usturoi cu oțet:

1. Într-un bol mare, se adaugă toate ingredientele și se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

2. Se pune sosul într-un recipient etanș, la frigider, putând fi consumat timp de 3 zile, înainte de a se strica.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa