Tartă de morcovi și zucchini (fără lactate)

Cristina Călin, redactor-șef

    Vă prezentăm o tartă de morcovi și zucchini care poate fi soluția perfectă pentru gustările copiilor. Nu este nici foarte dulce, dar are în compoziție două legume nutritive și savuroase. Prin adaosul de nuci și semințe de dovleac va căpăta o textură complexă, ce va fi imediat adorată de toți ai casei. Timpul de preparare este foarte scurt: 15 minute. Se poate păstra pentru mai multe zile fără să se întărească și poate fi consumată de cei care suferă de alergie la proteina din lapte sau de intoleranță la lactoză.

    Te-ar putea interesa și:

    Supă cremă de broccoli fără lactoză

    5 gustări sănătoase și hrănitoare pentru copilul tău

    Chiftele turcești cu dovlecei

    Ingrediente

    200 g făină integrală cu agent de creștere încorporat (”care crește singură”)

    100 g făină albă cu agent de creștere încorporat (”care crește singură”)

    1 linguriță ienibahar

    1 linguriță scorțișoară

    1 linguriță bicarbonat de sodiu

    200 g zahăr brun

    1 morcov dat pe răzătoare

    1 zucchini dat pe răzătoare

    100 g stafide

    100 g nuci tocate

    185 g ulei de măsline

    3 ouă

    2 lingurițe de semințe de dovleac

    3 pași pentru a prepara tartă de morcovi și zucchini (fără lactate)

    1 Se preîncălzește cuptorul la 180⁰C. Se unge cu ulei de măsline o tavă cu dimensiunile de 10 x 20cm.

    2 Se cern cele două tipuri de făină, ienibaharul, scorțișoara și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă apoi cu zahărul, morcovul, zucchini, smochinele și nucile. Când toate ingredientele sunt bine mixate, se adaugă uleiul de măsline și ouăle. Se amestecă bine pentru a se încorpora și ultimele ingrediente adăugate.

    3 Se toarnă compoziția în tavă și se presară cu semințe de dovleac. Se dă la cuptor pentru 55-60 de minute sau până când este gata. Se încearcă din când în când cu un bețigaș pentru a vedea dacă interiorul este copt. Apoi, se scoate din cuptor și se lasă în formă aproximativ 5 minute. După aceea, se scoate din tavă și se lasă să se răcească complet. Se poate depozita mai multe zile într-o cutie închisă ermetic.

    Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa