Quinoa tabbouleh, o salată fără gluten pentru toată familia

Cristina Călin, redactor

Quinoa tabbouleh este unul dintre preparatele potrivite pentru orice tip de masă. Având în vedere că se poate servi rece, poate fi folosit pentru a fi luat la pachet la serviciu, este delicios la un picnic sau poate constitui oricare masă a zilei. Datorită ingredientelor sale este un preparat consistent cu un aport nutritiv important pentru organism. Puteți adăuga în quinoa tabbouleh și ale ingrediente dacă vreți o textură mai crocantă sau dacă vreți să fie și mai sățios.

Ingrediente

100 g quinoa uscată

75 g pătrunjel tocat grosier

300 g roșii, tăiate în cubulețe de 1 cm

Pentru sos

1 lingurp ulei de măsline

2 linguri de oțet balsamic

Zeama și coaja de la jumătate de lămâie

O picătură de extract de vanilie

1 lingură de sirop de orez sau de agave

1 praf de sare de Himalaya

Jumătate de cățel de usturoi pisat

50 g frunze de salată

3 pași de a prepara quinoa tabbouleh

Gătiți quinoa potrivit indicațiilor date de producător pe ambalaj. Apoi, lăsați de-o parte să se răcească. Înainte de a o pune la fiert este bine să o clătim cu apă rece. Pentru a face acest lucru, o punem într-o sită foarte deasă și o lăsăm sub jet de apă. Apoi, lăsăm să se scurgă. Pentru a avea o fierbe aveți nevoie de două cești de apă la fiecare două cești de quinoa. Dintr-o ceașcă de quinoa uscată veți avea aproximativ trei cești de quinoa fiartă. Timpul de fierbere este destul de scurt: 20 de minute.

Pentru sos adăugați ulei de măsline, oțet, zeama de lămâie, extract de vanilie, sirop de orez, praful de sare și usturoiul, pătrunjelul și amestecați cu ajutorul unui tel până când se omogenizează. Această compoziție se adaugă peste quinoa și se amestecă bine. Se servește pe frunze de salată.

Pentru a da o textură aparte preparatului puteți adăuga semințe de dovleac sau fulgi de migdale care vor avea și un aport proteic benefic organismului. Se mai poate adăuga macrou, care are vitamina D și omega 3.

Te-ar putea interesa și:

Prăjitura cu lămâie cu ingredient surpriză

Brioșe fără gluten cu legume

Salată de paste fără gluten – rețeta adorată de toată familia

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

foto: http://www.istockphoto.com/photo/tabbouleh-salad-with-quinoa-parsley-and-vegetables-gm478249440-67194539

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa