Prăjitură fără lactoză

Cristina Călin, redactor

Intoleranța la lactoză este o boală care necesită o atenție foarte mare asupra alimentație. Acest lucru nu este similar cu renunțarea la micile plăceri culinare. Există lactate de toate tipurile, multe dintre ele potrivite pentru deserturile fără lactoză. Vă prezentăm o rețetă pentru o prăjitură simplă fără lactoză, delicioasă și ușor de preparat. Timpul total de lucru este de 90 de minute. Fiecare are 240 kcal.

Ingrediente

1 ceașcă de lapte fără lactoză (+ 2 linguri)

5 lingurițe de zahăr (+ 1 lingură)

¼ ceașcă drojdie uscată

71/2 lingurițe drojdie proaspătă

1 ceașcă de unt fără lactoză (moale)

5 1/3 cești făină

1 ou

1 gălbenuș

½ baton de vanilie

3 pași pentru a prepara prăjitura fără lactoză

1 Se încălzește laptele și adăugați o lingură de zahăr și drojdia. Se lasă la o parte într-un loc călduț timp de zece minute. Între timp, se amestecă făina, oul, cele 5 linguri de zahăr, boabele din păstaia de vanilie și un praf de sare. Se adaugă  amestecul de lapte și drojdie și se amestecă până se omogenizează. Se acoperă aluatul și se lasă într-un loc cald timp de 45 de minute.

2 Se tapează cu făină și unt o tavă de cozonac de 30 cm. Se presară făină pe o suprafață de lucru. aluatul se împarte în 4. Bucățile se pun în tavă, una lângă alta. Se crestează fiecare. Se acoperă și se lasă la cald timp de 45 de minute.

3 Se încălzește cuptorul  la 200⁰C. Se bate gălbenușul cu 3 lingurițe de apă. Se ung bucățile de aluat. Se pun la cuptor și se coc 30 de munte. După aceea, se micșorează temperatura la 180⁰C și se mai coace 30 de minute. Se scoate din cuptor și se acoperă cu un prosop curat. Se lasă 20-30 de minute să se răcească. Se scoate din tavă, se acoperă din nou cu prosopul și se lasă să se răcească complet.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar putea interesa și:

Prăjitură fără coacere cu mere

Prăjitură de casă cu dovleac şi nucă

Chec de post cu ciocolată şi nuci

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa