Prăjitură fără lactoză cu cocos

Cristina Călin, redactor-șef
Prăjitură fără lactoză cu cocos

  Durează 50 de minute să pregătești o prăjitură fără lactoză cu cocos, dar efortul merită, mai ales dacă sunteți fani ai nucii de cocos. Este un desert mai complex, dar cu siguranță vă veți cuceri oaspeții nu doar cu gustul lui, dar și cu aspectul elegant.

   

  Ingrediente

  250 g făină

  un praf de sare

  100 g unt fără lactoză

  4-5 linguri de apă

  70 g zahăr

  50 g amidon

  400 g lapte fără lactoză (de preferat degresat)

  150 g cremă de nucă de cocos

  3 ouă

  200 g + 2 linguri de fulgi de nucă de cocos

  12 ml extract de vanilie

  1 g cremă de tartat (poate fi înlocuită cu zeamă de lămâie)

  9 pași pentru a prepara prăjitură fără lactoză cu cocos

  Aluatul

  1 Preîncălziți cuptorul la 230⁰C.

  2 Se amestecă făina cu sarea. Se adaugă o lingură de apă rece. Se amestecă ușor cu ajutorul unei furculițe. Se strânge aluatul într-o parte a vasului. Se pune altă lingură de apă rece și se amestecă din nou cu furculița. Se repetă operațiunea până când aluatul este suficient de umed. Se formează o bilă care va fi folosită pentru această prăjitură fără lactoză cu cocos.

  3 Pe o suprafață pe care s-a presărat făină în prealabil se întinde aluatul. Se formează un cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm. Se așează pe o formă de plăcintă cu diametrul de 22 cm. Operațiunea se face cu grijă pentru a nu rupe aluatul. Se taie aluatul astfel încât să rămână liberă o margine de aproximativ 1 cm. Nu se înțeapă aluatul. Se acoperă cu o folie de aluminiu dublă.

  4 Se coace la 230⁰C pentru 8 minute. Se scoate folia și se mai coace 5-6 minute până când aluatul devine auriu. Se scade temperatura la 170⁰C.

  Umplutura

  5 Se amestecă amidonul cu sarea. Se pun 50 g lapte fără lactoză și se amestecă până când se omogenizează. Se adaugă și restul de lapte și crema de nucă de cocos. Se pune pe foc la foc mediu și se amestecă până se îngroașă.

  7 Albușurile se separă de gălbenuș. Compoziția de lapte și cremă de cocos se toarnă ușor peste gălbenușuri. Se dă din nou pe foc și se lasă să fiarbă amestecând timp de 2 minute. Se ia de pe foc. Se adaugă 30 g de unt. Se amestecă. Se adaugă 200 g nucă de cocos și 10 ml vanilie. Se păstrează cald.

  Bezeaua

  8 Într-un vas se bat albușurile cu 2 ml de extract de vanilie și crema de tartar. Se bat cu mixerul pentru un minut la viteză medie. În mod gradual se adaugă zahărul, câte o lingură. Se bate la viteză maximă 4 minute.

  9 Umplutura se pune deasupra blatului, apoi se adaugă bezeaua. Se presară 2 linguri de nucă de cocos. Se dă la cuptor pentru 15 minute, apoi se lasă să se răcească 1 oră înainte de a o scoate din formă. Se poate consuma după 3-6 ore.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Te-ar putea interesa și:

   

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa