Prăjitură fără gluten și fără lactoză, cu portocale

Cristina Călin, redactor
Prăjitură fără gluten și fără lactoză

O prăjitură fără gluten și fără lactoză? Da, există și nu doar atât! Este chiar delicioasă. Combinația de portocale și făină de migdale o face deopotrivă răcoroasă pentru zilele toride de vară, dar aduce și ceva din aroma serilor reci când ai nevoie de un desert parfumat pentru a te încălzi. Această prăjitură fără gluten și fără lactoză se prepară foarte ușor, în doar 15 minute, iar din ingredientele de mai jos vor ieși 12 porții. Dacă o coaceți într-o formă de tort aveți desertul potrivit pentru o petrecere pe cinste.

Ingrediente

Pentru blat

3 portocale

3 ouă

200 g zahăr fin

600 g făină de migdale

1 linguriță praf de copt fără gluten

Pentru sirop

100 g zahăr pudră

10 g apă

1 linguriță coajă de portocală

2 lingurițe de sirop de portocală

Pași pentru a prepara prăjitură fără gluten și fără lactoză cu portocale

Se preîncălezește cuptorul la 170°C. Se unge cu ulei o formă rotundă cu diametrul de 20 cm, apoi se pune hârtie de copt.

Portocalele se curăță de coajă și se taie mărunt. Se curăță de sâmburi și de pieliță. Se pun într-un vas cu apă rece împreună cu apa și se dau la foc mediu. Se lasă să fiarbă 15 minute. Se scurg într-o strecurătoare. Se pun din nou într-un vas cu apă rece și se mai lasă să fiabă încă 15 minute. Se scurg. Se mixează în blender până capătă textura unui piure.

Ouăle se bat cu zahărul cu mixerul până când compoziția se îngroașă și se albește. Se adaugă piureul de portocale, făina de migdale și praful se copt fără gluten. Se amestecă ușor cu o spatulă până se omogenizează. Se toarnă în formă.

Această prăjitură fără gluten și lactoză cu portocale se dă la cuptor. Se coace timp de o oră. Din când în când se verifică cu ajutorul unui băț pentru frigărui pentru a vedea dacă este coaptă. Când este gata, se scoate din cuptor și se mai lasă 15 minute sp se răcească. Se însiropează cu siropul de portocale.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar putea interesa și:

Creme brulee fără lactoză

Prăjitură fără lactoză cu cocos

Prăjitură fără gluten cu căpșuni și rubarbă

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa