Prăjitură fără gluten cu căpșuni și rubarbă

Cristina Călin, redactor-șef

    Deserturile sunt preferatele copiilor, iar atunci când aceștia suferă de diverse alergii sau intoleranțe alimentare nu trebuie să renunțe la ele. Vă prezentăm o rețetă de prăjitură fără gluten cu căpșuni și rubarbă perfectă pentru după-amiezele de primăvară. Este aromată, pufoasă și nu aveți nevoie decât de 15 minute pentru a o pune la cuptor.

    Te-ar putea interesa și:

    Tartă de morcovi și zucchini (fără lactate)

    Desert delicios: tartă fără gluten

    Supă cremă de broccoli fără lactoză

    Ingrediente

    Pentru blat

    400 g făină de migdale

    1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

    1 linguriță de praf de copt fără gluten

    ½ linguriță de sare de mare

    un praf de scorțișoară

    3 ouă

    180 g sirop de arțar sau miere

    50 ml ulei de măsline extravirgin

    o portocală

    Pentru topping

    250 g căpșuni

    120 g rubarbă

    50 g sirop de arțar sau miere

    6 pași pentru a prepara prăjitură fără gluten cu căpșuni și rubarbă

    1. Se preîncălzește cuptorul la 160⁰ C. Se unge cu unt o formă de tort cu diametrul de 22 cm  și se presară cu făină de migdale. Deasupra se pune o hârtie de copt.

    2. Într-un bol mare se amestecă făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara.

    3. Într-un alt vas de bat ouăle și apoi se adaugă siropul de arțar sau mierea, uleiul de măsline și coaja de la portocală. Se amestecă folosindu-vă de un mixer. Când compoziția este omogenizată se varsă peste ingredientele uscate. Se amestecă cu o spatulă până când rămân câțiva bulgărași de făină, apoi se toarnă în tavă.

    4. Căpșunile de spală, se curăță de codițe și se taie feliuțe. Rubarba se spală, se curăță. Se taie astfel încât să aibă 1 cm lungime și 0,5 cm lățime. Apoi se așează într-o tavă pe hârtie de copt. Se acoperă cu sirop de arțar și se amestecă bine.

    5. Se pune la cuptor, la mijloc tava cu aluatul, iar pe cel mai de sus rând tava cu fructele. Aluatul se lasă 40 de minute, până când capătă o culoare brună, iar mijlocul este ferm și-și recapătă forma după atingere. Amestecul de fructe se întoarce la fiecare 15 minute. Este gata atunci când căpșunile și rubarba devin fragede și moi.

    6. Se scoate blatul pe un suport și se lasă să se răcească. Se stoarce sucul de la jumătate de portocală peste amestecul de fructe și se amestecă. După ce blatul s-a răcit, se adaugă deasupra amestecul de fructe și se lasă să se întrepătrundă cu tot sucul și aroma acestora.

    Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

     

    Îți recomandăm să te uiți și la acest video

    Te-ar mai putea interesa