Prăjitura cu lămâie fără gluten este un desert perfect pentru zilele toride de vară. Este răcoritoare, cu o textură care îi va încânta atât pe copii, cât și pe adulți. Elementul surpriză este piureul de cartofi. Rolul lui este să asigure consistență și să facă prăjitura cu lămâie fără gluten mai pufoasă. Din ingredientele de mai jos va ieși un desert suficient pentru 8-10 persoane. Se prepată în 30 de minute, aici incluzând și prepararea piurelui de cartofi.
Ingrediente
200 g unt moale
200 g zahăr
4 ouă
175 g migdale mărunțite
250 g piure de cartofi
Coaja de la 3 lămâi
2 lingurițe de praf de copt fără gluten
Pentru sirop
4 linguri de zahăr
Sucul de la o lămâie
3 pași pentru a prepara prăjitura cu lămâie fără gluten
Se preîncălzește cuptorul la 180⁰C. Se unge bine cu unt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm. Untul se freacă împreună cu zahărul până când compoziția capătă o textură aerată și pufoasă. Ouăle se adaugă unul câte unul, bătându-se cu telul după fiecare. Se adaugă apoi migdalele, piureul de cartofi rece, coaja de lămâie și praful de copt fără gluten.
Se varsă compoziția în tavă și se nivelează cu ajutorul unei spatule. Se dă la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când devine aurie. Prăjitura se verifică dacă este gata cu ajutorul unui băț pentru frigărui. Acesta se înfige până jos și dacă atunci când se scoate este curat, înseamnă că desertul este copt suficient și trebuie scos de la cuptor. Cînd este gata, se scoate din formă și se lasă la răcit pentru 10 minute.
Zahărul se amestecă cu sucul de lămâie și apoi se toarnă peste prăjitură, având grijă să ajungă și pe margini. Se lasă să se pătrundă. Se taie după ce s-a răcit complet.
Sfaturi
Dacă nu vreți să folosiți migdale mărunțite, puteți să le înlocuiți cu mălai sau cu făină fără gluten.
Nu uitați să spălați lămâile înainte de a le folosi coaja.
Te-ar putea interesa și:
Brioșe fără gluten cu spanac și parmezan
Clătite fără gluten – pentru copii alergici
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.