Prăjitura cu lămâie cu ingredient surpriză

Cristina Călin, redactor-șef
Prăjitura cu lămâie fără gluten

  Prăjitura cu lămâie fără gluten este un desert perfect pentru zilele toride de vară. Este răcoritoare, cu o textură care îi va încânta atât pe copii, cât și pe adulți. Elementul surpriză este piureul de cartofi. Rolul lui este să asigure consistență și să facă prăjitura cu lămâie fără gluten mai pufoasă. Din ingredientele de mai jos va ieși un desert suficient pentru 8-10 persoane. Se prepată în 30 de minute, aici incluzând și prepararea piurelui de cartofi.

  Ingrediente

  200 g unt moale

  200 g zahăr

  4 ouă

  175 g migdale mărunțite

  250 g piure de cartofi

  Coaja de la 3 lămâi

  2 lingurițe de praf de copt fără gluten

  Pentru sirop

  4 linguri de zahăr

  Sucul de la o lămâie

  3 pași pentru a prepara prăjitura cu lămâie fără gluten

  Se preîncălzește cuptorul la 180⁰C. Se unge bine cu unt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm. Untul se freacă împreună cu zahărul până când compoziția capătă o textură aerată și pufoasă. Ouăle se adaugă unul câte unul, bătându-se cu telul după fiecare. Se adaugă apoi migdalele, piureul de cartofi rece, coaja de lămâie și praful de copt fără gluten.

  Se varsă compoziția în tavă și se nivelează cu ajutorul unei spatule. Se dă la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când devine aurie. Prăjitura se verifică dacă este gata cu ajutorul unui băț pentru frigărui. Acesta se înfige până jos și dacă atunci când se scoate este curat, înseamnă că desertul este copt suficient și trebuie scos de la cuptor. Cînd este gata, se scoate din formă și se lasă la răcit pentru 10 minute.

  Zahărul se amestecă cu sucul de lămâie și apoi se toarnă peste prăjitură, având grijă să ajungă și pe margini. Se lasă să se pătrundă. Se taie după ce s-a răcit complet.

  Sfaturi

  Dacă nu vreți să folosiți migdale mărunțite, puteți să le înlocuiți cu mălai sau cu făină fără gluten.

  Nu uitați să spălați lămâile înainte de a le folosi coaja.

  Te-ar putea interesa și:

  Brioșe fără gluten cu spanac și parmezan

  Brioșe fără gluten cu legume

  Clătite fără gluten – pentru copii alergici

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa