O porție de paste carbonara este oricând preferata copiilor. Poate fi oricând soluția perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă, pentru micuții trecuți de 3 ani. Trebuie să aveți grijă ca ouăle pe care le folosiți să fie din sursă sigură și în termenul de valabilitate, pentru că folosindu-le crude există riscul de a fi purtătoare de salmonella. Dacă nu vreți să le adăugați, aveți această libertate. Oricum, nu va dura mai mult de 15 minute să le preparați. O porție are aproximativ 130 de calorii.
Paste carbonara fără gluten – rețeta
Ingrediente
1 cutie de spaghete fără gluten
2 ouă
1 ceașcă de parmezan răzuit
4 felii de bacon
4 căței de usturoi
3 pași pentru a prepara carbonara cu bacon fără gluten
1 Pastele se pun într-o oală cu apă rece, un praf de sare și câteva picături de ulei de măsline ca să nu se lipească. Din cauza consistenței diferite față de pastele obișnuite, pe acestea trebuie să le fierbeți într-un vas mai mare. veți vedea că fac mai multă spumă și există riscul să sară foarte multă apă pe aragaz. Respectați timpul de fierbere indicat de producătorul spaghetelor. De asemenea, trebuie să amestecați în permanență până încep să se înmoaie, pentru că lipsa glutenului le face foarte lipicioase, chiar și cu uleiul de măsline adîugat. Când sunt fierte suficient, se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge de apă. Nu trebuie să le lăsați foarte mult, 1-2 minute sunt suficiente. Dacă nu vreți să obțineți un mănunchi de spaghete lipite una de cealaltă, adăugați imediat și celălalte ingrediente.
2 Într-o tigăiță se pun 2-3 picături de ulei se măsline, cățeii de usturoi curățați și pisați și feliuțele de bacon. Se lasă maximum un minut, cât să se rumenească puțin.
3 Într-un vas încăpător se pun spaghetele. Oul se sparge într-un castron și se pune peste spaghete. Se amestecă energic și repede pentru că din cauza căldurii se poate coagula. Se adaugă baconul și usturoiul. Se amestecă bine. La final se presară parmezanul ras și se servește cald.
4 Opțional se poate adăuga smântână lichidă, înainte de a adăuga parmezanul.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.