Macaroane cu brânză fără lactate

Cristina Călin, redactor

    Unul dintre preparatele adorate de toți copiii sunt macaroanele cu brânză. Numai că atunci când intră în joc o alergie alimentară este greu să le mai îndeplinim acest răsfăț culinar. Vă prezentăm o rețetă de macaroane cu brânză fără lactate adaptate nevoilor speciale ale celor cu intoleranță la proteina din lapte și la lactoză. Pentru mai multă savoare, am adăugat și câteva buchețele de broccoli, câteva fire de ceapă verde și 4-5 feliuțe de bacon.

    Te-ar putea interesa și:

    Supă cremă de broccoli fără lactoză

    26 de rețete sățioase și ușor de gătit pentru copii

    Chifteluțe de pui pentru copii mici

    Ingrediente

    250 g paste

    250 g broccoli

    20 g ulei de măsline

    2 linguri de făină integrală

    400 g lapte de soia

    100 g tofu dat pe răzătoare

    100 g bacon

    4 fire de ceapă roșie

    câteva frunze de salată

    pătrunjel verde

    4 pași pentru a prepara macaroane cu brânză fără lactate

    1 Broccoli se spală bine având grijă să nu rămână impurități. Se rup buchețele. Se spală frunzele de salată, ceapa verde și pătrunjelul.

    2 Se încălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o tavă termorezistentă. Pastele se fierb, adăugând câteva picături de ulei. Se respectă indicațiile date de producător pe ambalaj. Când sunt aproape gata se adaugă broccoli se se mai lasă se fiabă 2 minute. Se varsă apoi într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă foarte bine toată apa. După aceea, se transferă într-un vas mare.

    3 Uleiul se încinge într-o tigaie. Se adaugă făina. Se amestecă în mod constant timp de 2 minute, până începe să facă bule. Se adaugă laptele puțin câte puțin amestecând fără oprire. Se aduce la punctul de fierbere. Se lasă să fiarbă până când se îngroașă. Se ia de pe foc și se adaugă brânza. Se asezonează cu piper.

    4 Sosul de brânză se adaugă peste paste. Apoi se adaugă și firele de ceapă tocate mărunt și feliuțele de bacon tăiate fâșii. Se amestecă până se combină. Se varsă toată compoziția în tava pregătită în prealabil. Se dă la cuptor penru 15-20 de minute, până când devine aurie. Se servește cu frunze de salată tocate alături și cu pătrunjel tocat fin.

    Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

    Îți recomandăm să te uiți și la acest video

    Te-ar mai putea interesa