Preferata întregii famii: lasagna fără lactoză

Cristina Călin, redactor

Lasagna fără lactoză este un fel de mâncare preferat atât de adulți, cât și de copiii cu intoleranță la lactoză. Timpul de preparare este relativ mare, de aproape două ore, însă așteptarea este răsplătită cu un preparat sățios și apetisant. Din cantitățile prezentate rezultă 6 porții de lasagna fără lactoză.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă mare

3 căței de usturoi

2 linguri de oregano tocat fin

500 g carne de vită tocată

5 bucăți anșoa (opțional)

50 g pastă de tomate

100 ml vin alb sec

800 g roșii în sos

50 g unt fără lactoză

50 g făină

400 g lapte de soia

125 g tofu

150 g foi de lasagna

4 pași pentru a prepara lasagna fără lactoză

1 Se pune uleiul în tigaie la foc mediu. Se adaugă usturoiu pisat mărunt, ceapa tocată fin și oregano. Se lasă 5 minute sau până când ceapa se înmoaie. Se adaugă apoi carnea tocată de vită. Se lasă pe foc amestecând din când în când până când carnea se gătește.

2 Se adaugă anșoa și pasta de tomate. Se amestecă. Se lasă timp de un minut. Se adaugă vinul și se mai lasă 2 minute sau până când lichidul scade la jumătate. Se adaugă roșiile și se lasă să fiarbă. Apoi se reduce focul la jumătate. Se lasă să fiarbă la foc mic 10-15 minute sau până se îngroașă.

3 Se preîncălzește cuptorul la 160°C/180°C. O tavă cu baza de de 22cm x 32cm se unge cu unt sau ulei. Într-o tigaie se topește untul amestecând constant. Se adaugă făina și se lasă un minut. Apoi se adaugă laptele treptat. Se amestecă până se omogenizează după care se adaugă brânza.

4 Se așază foile de lasagna în tavă. Deasupra lor se adaugă un sfert din compoziția de carne și 100 de grame de sos de brânză. Se repetă operațiunea până se obțin 3 straturi. Deasupra se presară tofu. Se dă la cuptor pentru 35-40 de minute, apoi se lasă 10 minute să se răcească. Se servește.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar putea interesa și:

Pui cu ierburi și salată de piersici cu feta

Gustare sănătoasă pentru copii – cremă de parmezan cu spanac

Rețetă de paste Alfredo. Un deliciu vegan pentru toată familia

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa