Desert delicios: tartă fără gluten

Cristina Călin, redactor

Intoleranța la gluten nu înseamnă că trebuie să scoateți din meniu toate deserturile. În magazine există o mulțime de ingrediente care vă pot ajuta să vă satisfaceți pofta de dulce fără să vă puneți sănătatea în pericol. Vă prezentăm o tartă fără gluten care este foarte ușor de preparat și care va fi o încântare chiar și pentru cei care nu suferă de celiachie. 

Te-ar putea interesa și:

Cum să pregătești unt de arahide acasă

Lapte de pasăre cu vanilie: desert pentru familie

Ciocolată de casă: reţetă uşor de pregătit

Ingrediente

1,5 cești făină fără gluten

½ linguriță sare

½ linguriță gumă xanthan

½ linguriță scorțișoară

3 lingurițe de zahăr

½ ceașcă unt fără lactoză

½ linguriță extract de vanilie

¼ ceașcă piure de mere

4 linguri de apă rece

½ ceașcă gem de căpșuni

2 lingurișe de lapte de migdale neîndulcit

½ ceașcă zahăr pudră

5 pași pentru a prepara tartă fără gluten

1 Într-un vas mare se amestecă făina fără gluten, sarea, guma xanthan, scorțișoara și zahărul. Se daugă untul, extractul de vanilie și piureul de mere și se amestecă cu mâna până când aluatul devine nisipos.

2 Se adaugă apa rece puțin câte puțin și se amestecă până când este aborbită. Aveți grijă să nu lucrați prea mult aluatul.

3 Se formează o minge din aluat și se învelește în folie alimentară. Se dă la rece pentru 30 de minute. Se scoate de la frigider și se intinde pe o suprafață pe care s-a împrăștiat făină o foaie 1 cm grosime. Se porționează în triunghiuri folosind un cuțin pentru pizza. Dacă nu aveți puteți folosi un cuțit obișnuit.

4 Într-o tavă se pune hârtie de copt. Se așează triunghiurile de aluat. Se pun câte 2 linguri de dulceață de căpșuni în centrul fiecărui triunghi. După aceea, se acoperă cu un alt triunghi de aluat. Folosindu-vă de o furculiță sigilați marginile tartei. Se coc la 180⁰C timp de 20 de minute sau până când devin aurii. Se scot de la cuptor și se lasă să se răcească complet.

5 Separat, se amestecă laptele de migdale cu zahărul pudră. Se toarnă sosul peste fiecare tartă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa