Deliciul copiilor: înghețata de căpșuni fără lactoză

Cristina Călin, redactor

Înghețata de căpșuni fără lactoză va deveni desertul preferat al copiilor tăi. Se face doar în 15 minute și nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a prepara desertul perfect. Poți înlocui căpșunile cu orice fruct vrei tu, în funcție de sezon, dacă vrei fructe proaspete. Dacă le folosești pe cele congelate, imaginația ta este singura limită. Nu este nevoie să ai talente de bucătar pentru a prepara acest produs. Un blender și câteva ingrediente sunt suficiente. Unde mai pui că o porție are doar 100 de calorii?

Ingrediente

1-1,5 kg căpșuni proaspete sau congelate

½ ceașcă zahăr brun

1 ceașcă smântână lichidă fără lactoză

1 păstaie de vanilie

10 g ciocolată fără lactoză

1 linguriță de fistic mărunțit

5 pași pentru a prepara înghețata de căpșuni fără lactoză

1 Dacă folosiți căpșuni proaspete, curățați-le codițele și spălați-le bine sub jet de apă rece pentru a elimina toate impuritățile. Lăsați-le apoi într-o strecurătoare să se scurgă bine de apă. Dacă folosiți căpșuni congelate, lăsați-le 5-10 minute la temperatura camerei să se dezghețe.

2 Căpșunile taie mărunt și se presară cu zahăr. Se lasă 1 oră să fie pătrunse de aroma zahărului brun.

3 Când sunt gata de folosire, căpșunile se amestecă cu zahărul și se pun într-un blender. Se pasează 2 minute, după care se adaugă smântâna lichidă și vanilia. Amestecul se pasează până când compoziția este similară unui piure. Se toarnă în forme sau se lasă întreaga cantitate într-un vas. Amestecul se pune la congelator pentru 10-15 minute.

4 Când serviți, turnați pe fiecare porție ciocolată topită, fără lactoză. Ciocolata se topește punând-o într-un vas termorezistent așezat deasupra unei oale în care ați adăugat apă. Pentru a face ciocolata mai fluidă, puteți adăuga și puțină smântână lichidă fără lactoză. Pentru această cantitate, este suficientă o singură linguriță. După ce s-a adăugat ciocolata, se presară fistic mărunțit. Puteți să mai dați 5-10 minute la congelator înainte de a consuma. Ca decor, puteți folosi căpșuni proaspete întregi sau tăiate feliuțe.

5 Dacă aveți o mașină de înghețată, atunci folosiți amestecul și urmați instrucțiunile date de producătorul acesteia.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar putea interesa și:

3 reţete delicioase de îngheţată de casă

Șerbet de portocale

Desert cu mango şi banană pentru copii

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa