Cupe cu ouă fără lactoză pentru mic dejun

Cristina Călin, redactor

Micul dejun este una dintre mesele care dă bătăi de cap multor părinți. Fie că nu mai știm ce să le dăm copiilor, fie că suntem mereu pe fugă, ajungem să consumăm în fiecare zi aceleași produse.

Atunci când intervine și o problemă medicală care limitează opțiunile, atunci lucrurile devin cu adevărat complicate. Totuși, există preparate care se fac rapid, arată apetisant și sunt iubite rapid de copii. Aceste cupe cu ou fără lactoză pentru mic de dejun sunt o variantă rapidă, ieftină și delicioasă, nu doar pentru cei mici, ci și pentru adulți. De asemenea, servind cupe cu ou fără lactoză la prima masă a zilei asigurați un mic dejun consistent și sățios, potrivit pentru copiii mai mari sau adulții care au activități intense până la prânz. Prepararea lor durează doar 10 minute și mai aveți nevoie de alte 12 minute până sunt gata să fie consumate.

Te-ar putea interesa și:

Creme brulee fără lactoză

Prăjitură fără lactoză cu cocos

Macaroane cu brânză fără lactate

Ingrediente

3 ouă mari

70 g lapte fără lactoză

Un praf de piper

6 felii de pâine integrală (fără coajă)

50 g șuncă, bacon sau cârnați

100 g brânză Cheddar răzuită

4 pași pentru a prepara cupe cu ou fără lactoză pentru mic dejun

1 Se preîncălzește cuptorul la 180⁰C. Se unge cu ulei o tavă specială pentru brioșe, cu 6 locuri.

2 Ouăle se sparg într-un bol și se bat bine cu furculița sau cu telul. Apoi, se adaugă deasupra laptele fără lactoză și piperul. Se amestecă până se omogenizează compoziția.

3 În fiecare loc pentru brioșe se pune câte o felie de pâine, presând bine astfel încât să se muleze pe formă. Se varsă compoziția cu lapte și ouă. Deasupra se presară șunca sau baconul tăiate mărunt.

4 Se coc pentru 15 minute sau până când ouăle sunt gata. Se scoate tava din cuptor. Se presară cu brânză Chedar și se mai lasă încă 5 minute în cuptorul al cărui foc a fost stins. Se scot apoi din cuptor și se lasă 5 minute să se răcească.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa