Varză murată la borcan

Iulia Mirică
anormalitati-ale-uterului-totul-despre-mame

  Rețetă de murături – varză murată la borcan

  Întotdeauna preferăm să facem anumite preparate acasă, mai ales când procedeul nu este greu deloc. De data aceasta este vorba de o rețetă de varză murată la borcan, perfectă pentru zilele de iarnă.

  Ingrediente pentru varză murată la borcan:

  1 varză medie (de aproximativ 1,3 kilograme)
  1 1/2 linguri de sare grunjoasă
  1 lingură de chimen (opțional, pentru aromă)

  5 pași pentru a prepara varză murată la borcan:

  1. Varza se feliază. Se aruncă frunzele exterioare ofilite, după care se taie varza în sferturi și se scoate miezul. Se feliază fiecare sfert transversal, până obțineți fâșii foarte subțiri.

  2. Varza se pune într-un bol mare și se presară sarea deasupra. Se amestecă aceste ingrediente cu mâinile, iar varza va începe să devină apoasă și moale, mai mult ca o salată de varză decât varza crudă. Faceți acest proces pentru 5-10 minute. Se adaugă și chimenul tot acum.

  3. Se pune varza într-un borcan sterilizat în prealabil. Se presează cu pumnul și se toarnă peste lichidul obținut de la amestecarea verzei cu sare. Deasupra, se pun câteva din frunzele externe.

  4. Mai puneți câteva pietre curate sau marmură deasupra verzei, pentru ca aceasta să rămână scufundată în lichidul său. Se acoperă gura borcanului cu o cârpă și se fixează cu un elastic sau cu sfoară. Acest lucru permite aerului să circule în și din borcan, dar și împiedică praful sau insectele să intre în borcan.

  5. În următoarele 24 de ore, mai apăsați pe varză, pentru a mai elibera lichid. Mai adăugați o cană cu apă în care ați dizolvat o linguriță de sare, dacă nu aveți destul lichid care să acopere varza. Cât fermentează varza, între 3 și 10 zile, se ține borcanul departe de lumina soarelui și la o temperatură mai scăzută.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa