Varză de Bruxelles gratinată

Iulia Mirică
varza de bruxelles gratinata totul despre mame

Cea mai gustoasă rețetă de varză – varză de Bruxelles gratinată

V-am pregătit o rețetă de varză de Bruxelles gratinată, perfectă pentru toată familia, care, incredibil, va fi și pe placul celor mici.

Testați-o și spuneți-ne dacă ne înșelăm sau nu!

Ingrediente pentru varză de Bruxelles gratinată:

1 kilogram de varză de Bruxelles, cu tulpinile tăiate și divizată în jumătăți
3 linguri de unt nesărat, topit
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 cană cu pesmet
1/4 cană de brânză Emmental, rasă fin
1 1/4 căni cu smântână

4 pași pentru a prepara varză de Bruxelles gratinată:

1. Se încălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Se pune varza de Bruxelles într-un vas de copt de 20×30 centimetri și se amestecă împreună cu două linguri de unt topit, 3/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat.

2. Se distribuie varza uniform în vas și se lasă la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când se înmoaie și devine arămie. Se întoarce la jumătatea timpului de copt.

3. În acest timp, se adaugă pesmetul într-un bol mediu. Se toarnă o lingură de unt topit peste acesta și se condimentează cu 1/8 linguriță de sare. Se amestecă și brânza rasă și se dă deoparte.

4. După ce s-a frăgezit varza, se toarnă deasupra sa smântâna și se mai condimentează cu 1/4 linguriță de sare. Se mai lasă la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau până când se îngroașă smântâna și obțineți o textură crocantă. Se scoate tava din cuptor. Se pun bucățile de varză pe un grilaj de cuptor, cu o tavă plasată sub acesta, pentru a nu murdări cuptorul. Se presară pesmetul peste varză, se dă temperatura cuptorului la mare, se lasă puțin întredeschis cuptorul și se gratinează varza pentru 3-5 minute sau până când are o crustă maronie. O puteți servi așa sau alături de un preparat cu carne.

Dacă tot am vorbit despre varză de Bruxelles, iată și o rețetă cu broccoli: Sufleu de broccoli pentru o cină ușoară

Azi suntem curajoși! 🙂

Te-ar mai putea interesa