Tocăniţă de cartofi cu pui

Iulia Mirică

Rețetă delicioasă pentru cină – tocăniță de cartofi cu pui

Rețeta de tocăniță de cartofi este cunoscută de mamele, bunicile și generații întregi înaintea lor. Gradul de dificultate al preparării acestei rețete este scăzut, iar ingredientele pot fi găsite oriunde. Este o masă delicioasă pentru întreaga familie, iar alternarea tehnicii originale de preparare cu una mai sănătoasă o face perfectă și pentru cei mici. Iată cum puteți face acest preparat în orice zi a săptămânii, la cină.

Ingrediente pentru tocăniță de cartofi:

1 lingură de ulei de măsline
3 piepturi de pui
200 grame de ceapă eșalotă
350 grame de cartofi noi
câteva crenguțe de cimbru
100 mililitri de lapte bătut (opțional)
zeama de la 1/4 lămâie
2 lingurițe de tarhon

3 pași pentru a prepara tocăniță de cartofi:

1. Cu toate că rețeta originală de tocăniță de cartofi este bazată de călirea legumelor într-o tigaie cu ulei și prăjirea pieptului de pui, înainte de le lăsa la fiert, ne-am gândit să vă dăm o alternativă sănătoasă. Astfel că, pieptul de pui se lasă la fiert într-o oală cu apă pe aragaz.

2. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Cimbrul se curăță de pe crenguțe, iar cartofii se spală și se curăță cu ajutorul unui burete de vase nou. Dacă doriți o tocăniță mai dulce, puteți adăuga în compoziție și 1-2 morcovi. Cartofii tăiați pe jumătate, cu lingura de ulei de măsline, cimbrul și morcovii se dau la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute.

3. După se s-a fiert pieptul de pui, se taie mărunt și se adaugă într-o cratiță cu cartofii noi și morcovii care au stat la cuptor. Se toarnă două căni cu apă și se mai lasă 10-15 minute alături de cele 2 lingurițe de tarhon mărunțit și zeama de lămâie. Dacă vreți sosul mai gros, puteți adăuga și 100 mililitri de lapte băut, amestecați și mai lăsați încă maxim 10 minute. Preparatul este gata și-l puteți servi micilor pofticioși.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa